Published On: mar, nov. 15th, 2016

Dacia si Volkswagen au fost devansate / Care este cea inmatriculata masina SH din Romania

In primele 10 luni ale acestui an, numarul autoturismelor second-hand inmatriculate in Romania a ajuns la 250.800 de unitati, in crestere cu 22,79%, fata de anul trecut, conform statisticii Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) publicata de Adevarul.ro.

Cea mai mare crestere a numarului de masini inmatriculate de la un an la altul a fost consemnata de gama Audi, cu un plus de 38,59% in primele zece luni fata de aceeasi perioada din 2015. O crestere spectaculoasa au inregistrat si inmatricularile din gama BMV – 36,35%.

Cand vine vorba de numarul de masini vandute in primele zece luni, Volkswagen se afla pe primul loc, urmat de Opel, Ford, BMW, Audi, Skoda, Renault si Mercedes-Benz. Potrivit datelor oficiale, la nivelul lunii octombrie, au fost inregistrate 27.954 de unitati rulate, mai mult cu aproape 13% fata de aceeasi perioada din anul anterior, cand erau consemnate 24.745 de unitati.

Parcul auto national din Romania insuma, la sfarsitul anului 2015, aproximativ 6,6 milioane de unitati, in crestere cu 5,27% fata de perioada similara a anului precedent, cand numara 6,27 milioane de exemplare, scrie Adevarul.ro.

Sursa: promotor.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>