Published On: vin, nov. 11th, 2016

Ancuta, viteazule, ce ai, ai tras ceva pe nas?

Domnule, a aparut un nou mardoi in oras! il cheama Ancuta si e botezat Cristian si George. Omul e pus pe fapte mari. Da si el un ban, apare la televizor si explica nervos cum se bate cu greii politicii. Dar sunt sigur ca va veti intreba cine e Ancuta. Pai aia e, ca nici eu nu stiu prea bine. Ancuta e unul, oarecare! Prin presa apar cateva fapte de vitejie ale maretului gladiator de Vadeni: a intrat in PNL ajutat de Alexandru Danaila; cu ajutorul PNL a intrat in Consiliul Judetean; dupa ce a intrat in Consiliul Judetean, a iesit din PNL si s-a declarat independent (parerea mea este ca ar fi totusi dependent de anumite substante, si nu independent, cum se declara); dupa ce s-a declarat independent, proaspat „iesit”, isi face alta intrare, dar in ALDE; e drept, n-a intrat cu totul in ALDE, ci doar cu picioarele; acum a intrat, si cu capul, direct in PMP. In tot acest timp, pe numele Ancutei razboinice sosesc tot felul de reclamatii si jalbe: unul, de pilda, zice ca i-a platit chiria pe 6 luni pentru un corp de casa, dar domnul Ancuta i-a taiat curentul; altul spune ca a fost amenintat de Ancuta cu lumea interlopa ca sa-l faca de bani. in fine, are si domnul (era sa spun doamna) Ancuta problemele lui, ca noi toti. Deci, pana aici, nimic special. Rasul ne bufneste abia cand domnul Ancuta declara important, ca sa stie tot braileanul, ca el se bate in politica cu Rotaru si Cirligea. Ancuta, copile, lasa prafurile, lasa fumurile, ridica-ti jucariile si mergi de te joaca in fata blocului. Bataia cu Rotaru si Cirligea nu-i pentru copii sau adolescenti afumati. Si mie mi-ar placea sa merg la televizor si sa spun ca ii am ca adversari pe Rotaru si Cirligea, dar prima care m-ar opri ar fi sotia mea. Stii ce mi-ar spune? Stai, ma amaratule, in banca ta, ce ai, te-ai imbatat? Asa mi-ar spune. Si cam asa iti spun si eu.

Dar mai bine, cu prietenie si solidaritate, iti spun un banc. Iepurasul, draga Ancuta, a baut doua beri, a tras un joint, a simtit cum se umfla muschii pe el si a luat-o de nebun prin padure, urland: Unde-i, ba, ursul, sa-i sparg fata? Evident, ca si in Braila, de altfel, au intervenit lupul, vulpea, au incercat sa-l calmeze, dar nimic, iepurasul tragea pe nari un praf alb dintr-o cutiuta de tabla ruginita si urla ca vrea sa-i sparga fata ursului. La fel de evident, ca si in Braila, de altfel, a fost ca, pana la urma, a aparut si ursul, ca sa vada ce-i cu harmalaia aia. L-a luat de urechi pe iepuras si l-a intrebat: Ce faci tu, copile, pe aici prin padure? Iepurasul s-a chinuit sa-si inghita nodul din gat o jumatate de ora, apoi a spus incet: Ce sa fac, nene Ursule, uite, am baut si eu doua beri si spun nuuuuuuuumai prostii prin padure!

Domnule Ancuta, stimabile dependent, chiar daca avem uneori niste vise bizare, inselatoare, chiar daca uneori simtim asa, brusc, ca am putea sa ne batem Mike Tyson, trebuie totusi sa ne pastram cumpatul. Problema dumitale cea mare nu e ca esti ridicol, ci este alta. Ce te faci daca isi fac timp Rotaru si Cirligea sa te intrebe, amical si politicos, ce faci? E posibil ca, inainte de a raspunde tu „Bine, multumesc!”, in chiloti sa-ti apara 24 de gaurele, cum sunt cele mancate de molii. Ca un prieten sincer ce-ti sunt, iti spun: lasa-te de baut si nu mai umbla nervos prin padure afirmand ca vrei sa-i spargi fata ursului! S-ar putea sa apara.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>