Published On: mar, nov. 22nd, 2016

ALERTA DE TSUNAMI / Japonia lovita de un seism de 7,3 grade pe scara Richter

Un cutremur de mare magnitudine, cotat initial la 7,3, s-a produs in apropierea coastei de est a Japoniei, in zona prefecturii Fukushima. Agentia meteorologica japoneza a lansat o alerta de tsunami, estimat sa aiba cel mult 3 metri. Seismul s-a produs la o adancime de 11,3 kilometri, in jurul orei locale 6 dimineata.

Cutremurul s-a simtit si la Tokyo, la aproximativ 250 de kilometri distanta de epicentru. Presa japoneza nu vorbeste deocamdata despre pagube sau victime, dar scrie ca autoritatile au inceput in regim de urgenta verificari la doua centrale nucleare, care au fost oprite. De asemenea, s-a luat decizia evacuarii zonei de coasta vizate de valul de 3 metri.

In numeroase localitati au sunat sirenele care au anuntat ca se apropie un tsunami. Un prim val observat s-a format la circa 20 de kilometri de coasta. Prima zona in care a ajuns valul este portul Onahama, unde la ora 6:46 apa revarsata a masurat 60 de centrimetri. La o ora dupa producerea seismului, cel mai inalt va care a atins coasta a fost de 90 de centimetri, in zona Fukushima.

Potrivit CNN, trei persoane au fost raportate ranite in urma cutremurului, in timp ce o alerta de tsunami era inca in vigoare pentru Japonia an zona Fukushima si Miyagi, la ora 11 dimineata, ora locala, marti.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>