Published On: mar, nov. 29th, 2016

Ai restante la intretinere / Uite ce ti se poate intampla

Potrivit unui act normativ care urmeaza sa apara in Monitorul Oficial, persoanele care nu-si platesc la timp facturile de caldura si gunoi vor putea sa fie executate silit mai usor. Asta inseamna ca facturile emise pentru aceste servicii vor fi considerate titluri executorii si, in caz de neplata, nu va mai fi necesar un proces pentru a se ajunge la executarea silita. Advertisment Masura este inclusa intr-un Proiect de lege pentru modificarea si completarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006, care a trecut de Senat in octombrie 2015 si de Camera Deputatilor in octombrie 2016. Documentul a fost promulgat joi prin decret prezidential si a devenit Legea nr. 225/2016, astfel ca, pentru a se aplica, mai este necesara doar publicarea in Monitorul Oficial, scrie avocatnet.ro.

In esenta, noile prevederi stabilesc ca „factura emisa pentru serviciile de utilitati publice constituie titlu executoriu”, fiind vorba, printre altele, de serviciile de alimentare cu apa, cu caldura, de canalizare si de salubrizare. Astfel, persoanele care nu-si achita la timp facturile pentru aceste servicii vor putea fi executate silit fara sa mai fie necesara actionarea lor in justitie. Alta modificare semnificativa referitoare la facturile pentru apa, canalizare, caldura si gunoi va fi reducerea perioadei in care cetatenii pot achita aceste servicii. Potrivit sursei citate, facturile vor trebui platite in cel mult 15 zile calendaristice de la emitere.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>