Published On: joi, oct. 20th, 2016

HC Dunarea Braila este de neoprit in Liga Nationala / Elevele lui Costica Buceschi au sapte victorii consecutive

Ieri, HC Dunarea Braila s-a deplasat in Moldova, pentru a infrunta CSM Roman. Meciul a fost unul extrem de echilibrat pe parcursul celor 60 de minute, iar elevele lui Buceschi au aratat din nou ca pozitia de lider nu este una intamplatoare. Brailencele s-au impus cu scorul de 20-18(10-8), dupa ce au fost la carma partidei aproape trei sferturi din meci.

Primul gol al partidei a fost inscris de jucatoarea Dunarii, Andreea Lipara in minutul al doilea, dupa ce gazdele nu au finalizat cu gol prima actiune a meciului. Dupa acest gol, jocul a devenit echilibrat, fara ca una dintre echipe sa reuseasca sa se desprinda. In minutul 10 CSM Roman a preluat pentru prima data conducerea dupa golul marcat de Iuganu, iar in minutul 12 Toskovic a adus gazdele la doua lungimi de unda in fata Brailei, scor 5-3. Pentru HC Dunarea a urmat o perioada grea in care nu a reusit sa inscrie pentru mai multe minute, dar interventiile foarte bune ale portaritei Elena Voicu, au tinut oaspetele in partida. Totusi, ofensiva braileana si-a revenit, iar in minutul 25 Tiron a reusit egalarea la 7, si tot ea a marcat golul de 8-7, in decursul unui minut. La faza urmatoare gazdele au egalat la 8, fiind ultima data in aceasta partida cand tabela de marcaj a indicat un scor egal. Pana la pauza Timea Tatar a marcat de doua ori pentru Braila si a stabilit scorul primei reprize, 8-10.

In partea a doua, in minutul 32 la scorul de 10 – 9 pentru HC Dunarea, Zamfirescu a primit o eliminare de doua minute. Practic acest moment a fost decisiv pentru moralul jucatoarelor celor doua formatii, lovitura de la 7 primita de gazde fiind aparata de Elena Voicu. Moralul jucatoarelor antrenate de Buceschi a crescut si desi s-au aflat in inferioritate numerica, au reusit sa marcheze de doua ori. In minutul 46 Bianca Tiron a trimis o torpila spre poarta gazdelor si a dus Braila la trei goluri avans, scor 13-16. Dupa acest gol gazdele au fortat egalarea, dar interventiile incredibile ale portaritei au facut ca diferenta sa se pastreze. Mai mult, in minutul 54 Tanasie a marcat pentru 18-14, aceasta fiind cea mai mare diferenta inregistrata intre cele doua echipe. Pana la final gazdele s-au apropiat la doua goluri, dar nu au avut forta necesara sa egaleze, scorul final fiind de 20-18 pentru HC Dunarea Braila.

 HC Dunarea Braila: Bianca Tiron – 8 goluri, Gabriela Perianu -4 (3 de la 7 m), Aneta Udristioiu -2, Anamaria Tanasie -2, Timea Tatar -2, Andrea Lipara -1 si Natasa Krnic -1.

CSM Roman: Toskovic -7 goluri, Glibko -6 (2 de la 7 m), Iuganu -2, L. Marin Popescu -2, Vadineanu -1.

Pentru HC Dunarea Braila urmeaza duelul de pe propriul teren in compania formatiei din Belarus, HC Homel din Cupa EHF. Dunarea si-a asigurat calificarea in faza urmatoare a competitiei dupa victoria de 12 goluri diferinta, scor 27 – 15, obtinuta in Belarus.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>