Published On: joi, oct. 13th, 2016

CJ Braila ii va amenda pe cei de la CNADNR pentru “zidul” din Varsatura / Chiriac: “Nu vor fi obligati sa scoata parapetii, dar le vom da sigur o amenda”

Astazi, in cadrul unei conferinte de presa Francisk Chiriac a vorbit despre situatia tulbure din Varsatura, dupa ce CNADNR a decis sa monteze parapeti pentru a separa sensurile de mers. Acest lucru i-a scos in strazi pe locuitorii de acolo, care au protestat in mai multe randuri. Chiriac a spus ca cei de la CNADNR aveau obligatia legala sa informeze Consiliul Judetean cu privire la aceasta contructie lucru care nu s-a intamplat. Mai mult presedinte CJ a spus ca ii va amenda pe cei de la Compania Natioala daca va exista cadru legal.

Din cate am inteles CJ Braila ar fi trebuit sa dea o autorizatie de constructie. Ea nu exista, am trimis si am semnat ordinea de plasare pentru cei de la directia tehnica de lucrari publice sa mearga pe teren sa identifice cine face lucrari acolo, sa fie sanctionati conform legii. Acel parapet de departajare al sensului de mers are partile lui bune si partile lui rele. El, in primul rand trebuie efectuat pentru a gestiona mai bine si stopa un pic evenimentele rutiere care s-au intamplat acolo. Dar trebuie gandita foarte bine si prin prisma locuitorilor din Varsatura pentru ca foarte multi locuiesc acolo, trebuie facut un sens giratoriu, nu stiu nu sunt de specialitate, astfel incat traficul sa se desfasoare mai bine. Respectivul drum, e un drum european, deci CNADNR trebuia sa instiinteze CJ Braila ca vor face lucrarile respective, ceea ce nu s-a intamplat si acum incercam si noi sa gasim raspunsuri ca si populatia. Am trimis intai echipa noastra sa vedem daca exista autorizatie de constructie si indeplinirea tutoror posibilitatilor legale pentru ca ei sa isi desfasoare activitatea acolo. Eu nici in momentul de fata nu am o situatie de la CNADNR a ceea ce se intampla pe drumurile nationale sau europene, referindu-ma la asfaltare, starea drumurilor si asa mai departe. Incercam sa gasim o modalitate de comunicare buna intre institutii astfel incat sa fim si noi informati in momentul in care astfel de lucrari au loc pe drumurile nationale pe raza judetului Braila. Nu vor fi obligati de scoata parapetii, dar le vom da sigur o amenda. Daca vom avea cadru legal ii vom amenda fara drept de apel”, a spus Francisk Chiriac.

Comentarii

comentariu

About the Author