Published On: vin, oct. 7th, 2016

Brailenii nu se inghesuie sa primeasca ajutoarele alimentare / De la 10 octombrie incepe redistribuirea alimentelor celor care au mai primit

Ajutoarele alimentare oferite de Uniunea Europeana zac in depozite. Primarul Dragomir a declarat intr-o conferinta de presa ca brailenii eligibili pentru a primi aceste ajutoare nu s-au prezentat sa le primeasca. Acesta a spus ca potrivit unei statistici realizate de Primarie, municipiului nostru i-au fost alocate 29.190 de cutii cu alimente pentru un numar de 14.595 de beneficiari, iar in perioada 27 iunie – 22 septembrie s-au prezentat doar 9.530 de persoane pentru a intra in posesia pachetelor. In prezent, in depozitul primariei se regasesc nedistribuite 10.130 de cutii pentru 5.065 de beneficiari. Practic, doar 65% dintre beneficiarii braileni si-au ridicat ajutoarele.

Dragomir a mai adaugat ca ajutoarele ramase vor fi distribuite, incepand cu 10 otctombrie, celor care au mai luat, pe principiul “primul venit, primul servit”. Distribuirea ajutoarelor a inceput pe data de 27 iunie, iar impartirea s-a facut in doua locatii, prima la Colegiul Tehnic “Constantin D. Nenitescu” (Liceul de Chimie), iar cea de-a doua la Liceul Tehnologic “Constantin Brancoveanu” (Liceul Progresul).

Spunem de foarte multe ori ca municipiul Braila este un oras sarac, insa am constatat ca cei cu posibilitati financiare reduse nu s-au dus sa-si ridice ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeana. Si atunci, cand vad lucrurile acestea, ma intreb de foarte multe ori, oamenii acestia de ce nu au venit sa-si ridice cutiile cu alimente? Nu au o problema? Sau doar le place unora sa se vaite? Iar in perioada urmatoare, pentru ca trebuie sa distribuim aceste cutii deoarece contin alimente care expira, mai precis incepand cu data de 10 octombrie, vom trece la distributia lor catre aceleasi persoane care au ridicat si prima data si care au intr-adevar nevoie de ele. Noi trebuie sa dam acele cutii pentru a nu expira. Sunt alimente, au un regim special de depozitare, tinem blocati angajatii Directiei de Asistenta Sociala si avem nevoie de acei oameni si in alte locuri”, a spus Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>