Published On: lun, sept. 19th, 2016

Un nou amendament adus Codului Rutier ar putea pune in pericol pietonii

Senatorul PSD Sorin Bonta a propus ca limita de viteza prin localitati sa fie de 70 km/h, pentru a se circula mai repede, iar soselele sa fie mai libere. Problema este ca, tocmai beneficiul acesta adus soferilor, ii poate costa viata pe pietoni.

Potrivit libertatea.ro, surse de la Politia rutiera au declarat ca: “Pentru soferii disciplinati nu e o problema atata vreme cat in oras nu se face abuz de viteza, fie ea si legala. Ei vor accelera atat cat trebuie ca sa ajunga mai repede acasa. Altii insa ii vor pune pe pietoni pericol si vor zbura pe langa ei cu 70 km/h plus cei zece kilometri la ora bonus, conform prevederilor legale. Vorbim deja de 80 km/h in oras! Pericolul extrem va fi mai ales pentru cei din zonele rurale unde copiii se joaca pe marginea drumului si unde lumea traverseaza cam pe unde vrea. Sunt aspecte de care trebuie sa se tina cont cand se va vota”.

Senatorul PSD a adus acest amendamend Codului Rutier pentru a fluidiza strazile, dar se refera mai ales la localitatile ce au doar cateva case, in care soferii sunt nevoiti sa reduca limita de viteza la 50 km/h.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>