Published On: vin, sept. 30th, 2016

Iluminat ultramodern si ecologic, cu LED-uri, in Chiscani

Comuna Chiscani beneficiaza din aceaste zile de un iluminat public stradal ultramodern cu lampi de tip LED. Potrivit declaratiilor primarului comunei cei care intra in municipiul Braila fie pe DN2B, prin localitatea Lacu Sarat, fie pe DE584, prin localitatea Varsatura, sunt intampinati de un iluminat stradal pe LED, unul dintre cele mai moderne din tara. Proiectul face parte dintr-unul mai amplu care vizeaza reabilitarea completa a sistemului de iluminat public din localitatea Chiscani. Costul total investit pana acum in iluminatul stradal este de aproximativ 100.000 de euro, dar lampile cu LED-uri vor diminua substantial factura la electricitate, iar in timp investitia va fi amortizata.

“Am demarat reabilitarea iluminatului public – e vorba de inlocuirea vechiului sistem, care era format din lampi pe sodiu, cu un iluminat nou, ecologic, care se realizeaza prin lampi cu LED-uri, lucru ce va scadea și consumul de energie electrica. Pentru același numar de lampi, consumul se reduce la jumatate și, in plus, suntem și prietenoși cu mediul. Proiectul are o valoare de aproximativ 100.000 de euro și cuprinde satele Lacu Sarat, Varsatura și Chiscani. In plus, noile corpuri de iluminat au o garantie de 5 ani”, a spus primarul localitatii Chiscani, Costica Cojea.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>