Published On: vin, aug. 26th, 2016

GALERIE FOTO: Tour International Danubien a ajuns si in Braila

In aceasta perioada a anului se desfasoara in Europa evenimentul: “Tour International Danubien(TID)”. Acest eveniment consta in parcugerea Dunarii cu caiace, fara ambarcatiuni motorizare. Ieri, participantii au ajuns si la Braila, de unde se vor indrepta spre finalul expeditiei, la Sfatu Gheorghe. Marian Dragomir a precizat ca Primaria Braila sustine acest eveniment si ca a pus la dispozitia participantilor o zona de campare situata pe Faleza Dunarii. Mai mult, municipalitatea le-a oferit si o cina calda acestora.

“Tour International Danubien a sosit la Braila joi seara. Vineri dimineata participantii vor pleca catre Luncavita si apoi…mai departe pana la Sfantu Gheorghe.

Primaria Municipiului Braila sustine TID 2016 a pus la dispozitia participantilor o zona de campare situata pe Faleza Dunarii, conditiile necesare si a asigurat cina participantilor.

Tour International Danubien este un turneu international de caiac, canoe si canotaj organizat pe Dunare in lungime de aproximativ 2516 km.

Maratonul pe apa TID 2016 a inceput din Germania, de la izvoarele Dunarii si se termina in Romania, la Sfantul Gheorghe, unde fluviul se uneste cu marea.

A pornit din Ingolstadt, GERMANIA, si se termina la Sf. Gheorghe, ROMANIA. Este cel mai lung astfel de turneu din lume. Nu sunt acceptate ambarcatiuni motorizate de niciun fel. TID a avut dintotdeauna un considerabil impact international. Inca de la inceput (1956) unul dintre obiectivele cheie a fost sa aduca la un loc participanti din diferite tari, care sa cunoasca si alte feluri de a trai, alte culturi si obiceiuri, fara a se tine cont de orientarile politice, religioase sau rasiale. Scopul sau principal este sa promoveze prietenia intre participanti dar si intre ei si cetatenii locurilor prin care trece, aducand astfel pacea si prietenia intre tarile prin care curge Dunarea.

Organizatorii TID din toate tarile participante opereaza ca entitati non-profit. Fara exceptie, ei contribuie cu timpul lor fara pretentii materiale – nu exista angajati platiti de TID. Participantii TID isi poarta singuri de grija. Ei isi transporta bagajele in propriile ambarcatiuni, dorm in propriile corturi si isi procura si prepara singuri hrana. Locurile de campare sunt selectate de organizatori in asa fel incat sa fie asigurate nevoile sanitare ale participantilor cat si posibilitati de procurare a hranei. Grupurile sanitare pot fi de calitate variabila, insa apa potabila este sigura pe tot parcursul turneului. De asemenea, se asigura posibilitatea de cumparare a hranei. Participantii trebuie sa fie echipati sa isi prepare singuri hrana deoarece nu toate locatiile au bufeturi sau restaurante. Uneori locatiile de campare ii primesc pe participanti cu o masa simpla, ceea ce este un lucru foarte placut dupa o zi istovitoare. Participantii trebuie sa fie pregatiti sa treaca unele provocari fizice cat si psihice.

Prietenii TID nu vin numai din tarile riverane Dunarii, ci din toata lumea: Franta, Italia, Israel, Australia, Japonia, Chile sau America de Nord. Pe apa este importanta numai personalitatea individului”, a scris Dragomir pe contul sau de Facebook.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>