Published On: mie, aug. 24th, 2016

GALERIE FOTO: Cutremur devastator in Italia / Cel putin 22 de persoane si-au pierdut viata, iar un oras a fost distrus partial

In aceasta dimineata Italia a fost lovita de un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter. Seismul s-a produs in centrul Italiei, iar potrivit informatiilor initiale un oras a fost partial distrus si s-a soldat cu 22 de victime si zeci de raniti.

Potrivit declaratiilor lui Luca Cari, puratatorul de cuvant al al serviciului national de pompieri, pentru Reuters cele mai afectate zone sunt Accumuli, Amatrice, Posta si Arquata del Tronto. Mai mult, primarul comunei Accumoli a declarat ca foarte multe cladiri au fost grav avariate.

Ministerul Afacerilor Externe al Romanie a declarat astazi, referitor la cutremurul din Italia, ca pana in acest moment nu au fost primite solicitari de asistenta consulara din partea cetatenilor romani.

"Pana la acest moment, nu au fost primite solicitari de asistenta consulara din partea cetatenilor romani", a precizat MAE la solicitarea Mediafax.

Mai mult, Ambasada Ambasada de la Roma s-a autoseizat si a intreprins in regim de urgenta demersurile necesar  pentru a obtine informatii cu privire la existenta unor cetateni romani printre victime.

MAE  a mai adaugat ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei in Italia (0039) 06 835 233 58, (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al Romaniei la Bologna (0039) 051 5872120, (0039) 051 5872209.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>