Published On: mar, iul. 26th, 2016

Marian Dragomir: “Curatam Faleza Dunarii! Vreau sa ne plimbam pe malul Dunarii si sa o putem admira”

Marian Dragomir a tinut sa anunte brailenii ca s-a inceput o campanie de curatere a Falezii Dunarii. Acesta a scris ca isi doreste ca brailenii sa se poata plimba pe o faleza civilizata, sa-si aduca aminte de povestile pescaresti. Totodata, Dragomir a facut un apel la civilizatia brailenilor, sa nu mai arunce gunoaiele pe jos, avand in vedere ca exista tomberoane. Acelasi mesaj a fost transmis si de voluntarii de la “Let’s do it Romania”, care au curatat faleza la finalul lunii iunie.

Curatam Faleza Dunarii!

Vreau sa ne plimbam pe malul Dunarii si sa o putem admira. Sa ne aducem aminte de povestile pescaresti, de copilarie fara sa ne fie teama ca ne putem intalni cu noul Terente.

Vrem mai multi muncitori la Seroplant pentru ca dupa ce terminam in zonele de promenada sa putem intra in cartiere sa tundem gardurile vii, sa avem mai mult gazon si mai multe flori.

P.S. – Unii vor intreba: cat costa? Atat cat este nevoie pentru a avea un oras frumos si civilizat.

Eu intreb cat dureaza pana aruncam prima hartie pe jos …Atat cat tine de civilizatia fiecaruia!”, a scris Marian Dragomir pe o retea de socializare.

Dupa aceasta postare, braileni au tinut sa-l felicite pe tanarul primar, dar au venit si cu diferite propuneri printre care: “Plaja!!! Dorim sa amemajati si o plaja domnul primar, nu e posibil ca un oras port la dunare ca Braila sa nu aiba o plaja amenajata. Va spun eu ca se poate face acest lucru foarte usor si rapid, ca sa nu mai zic sa se obtina si neste fonduri ceva europene si sa se faca un mic complex sportiv si de agrement, cu locuri de sport, plaja, piscina, agrement, plimbari cu barca, pescuit sportiv, etc… si locatia este libera si asteapta sa sa ocupe cineva si de ia, vizavi de faleza in insula mare a Brailei, plaja perla sau corotisca, cunoscuta pe vremuri pentru asa ceva. Doar un proiect bun va trebui domnu primar si o accesare de fonduri europene si acest vis poate deveni realitate in 2-3 ani”, “Felicitari! La ultima fraza as mai completa: timpul cat dureza pana se arunca prima hartie pe jos, poate fi marit substantial cu primele amenzi usturatoare aplicate celor nesimtiti si celor care isi plimba cateii fara sa stranga dupa ei. Intentia este laudabila, felicitari! Dar finalitatea, nu,”, “Si clientii strandului ar dori sa admire Dunarea, din pacate nu se vede. Taierea lastarisului s-a facut din 2 in 2 in aceasta zona, asa ca … rezultatul este nul. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca, tot ce a fost doborat la pamant, acolo a si ramas. Banuiesc ca se asteapta viitura de la primavara. Daca ne permiteti, am putea noi, pe cheltuiala proprie sa finalizam "lucrarea". Si daca tot ne-apucam de treaba hai sa radem si cele 2-3 exemplare de salcie (dintr-un soi care n-ar trebui sa existe pe acolo) si care umplu toata faleza de puf din mai pana la jumatatea lui iulie. In afara faptului ca puful imprastiat la cea mai mica adiere perturba puternic sistemul de filtrare al apei din piscina si infunda radiatoarele vitrinelor frigorifice, creaza un real disconfort fizic”, etc.

 

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>