Published On: lun, iul. 4th, 2016

JUDECATORII S-AU SATURAT DE “LEGILE” LUI PRUNA

Judecatoarea Madalina Afrasinie: "Imi doresc sa traiesc intr-o tara in care drepturile nu reprezinta un lux teoretic si intr-o tara in care nu se fac experimente legislative, si aici vorbesc atat de legi, cat mai ales de ordonante de urgenta, pe noi practicienii Dreptului… Am cam obosit ca de pe o zi pe alta sa ma trezesc cu n'spe mii de modificari in functie de cine vine la butoane…Temeti-va de ziua in care cantitatea va prevala calitatii."

Madalina Afrasinie-judecatoareaPresedinta Sectiei a VI-a civila din cadrul Tribunalului Bucuresti, judecatoarea Madalina Afrasinie (foto), avertizeaza ca foarte curand va veni ziua in care magistratura va lucra "la hectar", pe cantitate, iar calitatea hotararilor judecatoresti va fi trecuta in plan secundar. Prezenta la Ziua Justitiei, organizata de Uniunea Juristilor din Romania in data de 30 iunie 2016, judecatoarea Madalina Afrasinie s-a adresat invitatilor prezenti la eveniment, semnalandu-le problemele cu care se confrunta magistratura, in general, in actualul context socio-politic.

Judecatoarea Afrasinie, cunoscuta pentru pozitiile sale categorice fata de abuzurile sau deviatiile de la norma din sistem, a precizat ca a obosit ca de pe o zi pe alta sa se trezesca cu "n'spe mii, scuzati-mi limbajul neacademic, de modificari in functie de cine vine si e la butoane".

Declaratia judecatoarea Madalina Afrasinie este practic un semnal de alarma fata de modul in care alte puteri decat cea legislativa, decid sa intervina asupra unor legi si sa le modifice dupa bunul plac, fara consultarea societatii sau a partilor direct vizate de aceste modificari, fara a le corela cu alte norme in vigoare, creand astfel haos in Justitie. Randurile celor care au modificat in nestire acte normative este ingrosat chiar de ministrese tehnocrata a Justitiei, Raluca Pruna care, asa cum ne amintim, a modificat deja prin ordonanta Codul penal si codul de Procedura penala, a modificat prevederile privind cartile scrise in penitenciare de detinuti si a transformat SRI in organ de cercetare penala dupa decizia CCR, care a spart binomul SRI-DNA.

Pericolul unor astfel de reglementari este, potrivit judecatoarei Afrasinie, acela ca in curand sa nu se mai poata vorbi despre statul de drept in Romania

Iata declaratia judecatoarei Madalina Afrasinie:

"Am sa incep cu o traditie inceputa acum 2 ani, in care am sa spun ce imi doresc de 'Ziua Justitiei'. Anul trecut am spus ca imi doresc sa fiu avocat si sunt inca judecator. Anul asta imi doresc sa traiesc intr-o tara in care drepturile nu reprezinta un lux teoretic si imi doresc sa traiesc intr-o tara in care nu se fac experimente legislative si aici vorbesc atat de legi, cat mai ales de ordonante de urgenta, pe noi practicienii Dreptului. Am cam obosit ca de pe o zi pe alta sa ma trezesc cu n'spe mii, scuzati-mi limbajul neacademic, de modificari in functie de cine vine si e la butoane, ca inteleg ca e o expresie la moda, la butoane. Si va mai spun ceva, pentru cine are urechi sa auda: Temeti-va de ziua in care cantitatea va prevala calitatii, pentru ca din pacate magistratura, si vorbesc in calitate de judecator de scaun de 15 ani, nedetasat prin locuri calde ale sistemului, magistratura spre asta se doreste a tinde. Se doreste cantitate, de parca facem productie la hectar, si nu calitate. In momentul in care veti vedea hotarari judecatoresti la gramada putem sa vorbim despre statul de drept care de fapt nu exista. Multumesc. La multi ani si sa ne revedem sanatosi anul viitor! Sper!"

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>