Published On: joi, iul. 21st, 2016

Doi braileni s-au ales cu dosar penal pentru braconaj piscicol

braconaj_piscicol_infobraila1Miercuri, 20 iulie, in jurul orei 08.30, ca urmare a unei actiuni de prevenire si combatere a braconajului piscicol, jandarmii braileni au surprins in flagrant doi barbati care pescuiau ilegal in apa fluviului Dunarea, in zona kilometrului fluvial 221.

Cei doi, in varsta de 49, respectiv 39 de ani, domiciliati in comuna Stancuta, judetul Braila, pescuiau cu mai multe plase de pescuit de tip setca, dintr-o barca din lemn, iar cand au acostat la o statie plutitoare, aflata pe raza comunei Stancuta, au fost surprinsi de jandarmi. Procedand si la verificarea pontonului plutitor, oamenii legii au gasit un spatiu de depozitare, unde se aflau un numar de 26 scule de pescuit interzise – plase monofilament si prostovoale.

Jandarmii braileni le-au intocmit celor doi actele de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunilor de „detinere sau folosire la pescuit de catre persoanele neautorizate a navoadelor, voloacelor, prostovoalelor, varselor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial” si „detinere, comercializare sau utilizare a uneltelor de plasa de tip monofilament”. De la cei in cauza, oamenii legii au ridicat in vederea confiscarii aproximativ 1500 metri plase de pescuit.

braconaj_piscicol_infobrailaAstfel de misiuni de prevenire si combatere a braconajului piscicol vor fi executate si in perioada urmatoare, atat in mod independent, cat si impreuna cu lucratori din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila si ai altor institutii cu atributii in acest domeniu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>