Published On: lun, iul. 4th, 2016

BAC 2016: Romanul psihologic le-a dat de furca elevilor de la uman, iar cei de la real se declara multumiti

Pentru candidatii de la profilul real, proba la Limba si Literatura Romana s-a aratat a fi usoara, in opinia uneia dintre eleve, spunand ca au avut de ales intre foarte multe opere. Candidatii au trebuit sa abodeze la subiectul III, tema si viziunea intr-un roman interbelic: Ion, Ultima noapte de dragoste, Intaila noapte de razboi, Baltagul sau Enigma Otiliei. Din fericire elevilor de la profilul real le-a fost mai usor sa abordeze o tema, avand mai multe optiuni.

“Subiectul a fost usor, pentru toata lumea. Am avut de abordat viziunea si tema unui roman interbelic. Oricine il putea rezolva, daca isi dadea putin interesul”, a sustinut entuziasmata o eleva in urma examenului.

In schimb, romanul psihologic le-a cam dat de furca elevilor. Intrebati ce le-au “picat” la subiectul III, acestia au raspuns ca “le-au picat ochii” si ca nu stiu daca au nimerit subiectul.  Elevii au trebuit sa identifice un roman psihologic studiat in timpul celor patru ani de liceu si sa  prezinte particularitatile de constructie ale unui personaj. 

“Am avut de caracterizat un personaj dintr-un roman psihologic. Nu stiu daca am fost pe subiect. Am scris, dar nu stiu daca am identificat corect opera”, ne-a povestit dezamagita o alta eleva.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>