Published On: mie, iun. 29th, 2016

VIDEO: Istanbul sub teroare / Un nou atac terorist in inima Turciei

Marti seara, in incinta Aeroportului international din Istanbul, a avut loc un nou atac terorist. Potrivit premierului turc, Binali Yildirim, atacul s-a soldat cu cel putin 36 de morti si peste 150 de raniti. Atacul nu a fost deocamdata revendicat, insa exista indicii ca ar fi comis de Stat Islamic.

Un atacator a deschis focul la terminalul de plecari cu o arma automata. Apoi toti trei s-au aruncat in aer la si in apropiere de terminalul de sosiri un etaj mai jos, potrivit unor oficiali si martori, citati de Reuters.

Un oficial turc a declarat la randul sau pentru CNN ca doi dintre atacatori se aflau la terminalul international, iar al treilea se afla in parcarea din apropiere. Toti trei si-au detonat vestele explozive.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a facut apel la o lupta internationala unita impotriva terorismului.

"Nu faceti nicio greseala: pentru organizatiile teroriste nu exista nicio diferenta intre Istanbul si Londra, Ankara si Berlin, Izmir si Chicago sau Antalia si Roma. Daca toate guvernele si toata omenirea nu isi unesc fortele in lupta impotriva terorismului, lucruri mult mai rele decat ceea ce ne teme sa ne imaginam astazi se pot intampla", a spus presedintele Turciei.

Aeroportul a fost inchis timp de mai multe ore in cursul noptii, iar toate zborurile spre aeroport au fost redirectionate spre Ankara si alte orase.

Mai multe surse din cadrul Politiei turce au afirmat, sub protectia anonimatului, ca reteaua terorista sunnita Stat Islamic a comis atentatul de la Aeroportul international din Istanbul.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>