Published On: vin, iun. 3rd, 2016

Studiu: Unul din patru romani bea alcool intr-o zi obisnuita

Potrivit unui studiu GfK care a analizat consumul de bauturile alcoolice din Romania, se arata ca unul din patru romani consuna o bautura alcoolica intr-o zi obisnuita.

In tumpul anului, numarul celor care consuma alcool variaza, apogeul fiind atins in sezonul cald (aprilie – septembrie). Preferatele romanilor sunt berea si vinul facut in casa, a caror importanta in consumul de alcool se schimba odata cu sezonul: berea este preferata verii, iar vinul se consuma mai ales in anotimpul rece. In perioada octombrie 2015 – martie 2016, cota de consum pentru vinul de casa se tripleaza. Numarul mediu de ocazii de consum pe zi pentru toate bauturile analizate este de 2,5 ori. Barbatii cu varsta pana in 35 de ani se disting printr-o frecventa zilnica semnificativ mai mare decat media – de 3 ori pe zi.

In privinta ponderii in consum, romanii prefera bauturile calde, in principal cafeaua si mixurile pe baza de cafea – aproape jumatate dintre ocazii fiind generate de aceste bauturi. Peste o treime dintre ocazii se refera la bauturi racoritoare, iar 16% la bauturile alcoolice. Cantitatea de lichid consumata pe zi este de 630 ml (in afara de apa si lactate). Una din 10 persoane adulte consuma cel putin o bautura in baruri, restaurante si terase, iar incidenta zilnica creste in sezonul cald cu apoximativ 20%.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>