Published On: joi, iun. 16th, 2016

Dunarea Braila a dat lovitura pe piata transferurilor / Gabi Szucs, cea mai buna aparatoare din Romania, a ales Braila

Gabi Szucs_infobraila2"Atacul castiga meciuri iar apararea castiga trofee" – Gabi Szucs, “stalpul” din apararea Dunarii

Cea mai buna aparatoare din Romania, Gabriela Szucs, a ales sa se alature proiectului de la Braila. A refuzat Liga Campionilor, a refuzat echipe mari din Europa si a ales sa vina la Dunarea.

Intr-adevar am primit oferte de la multe echipe ceea ce pentru o sportiva este un sentiment placut, deoarece este un 'feedback' al muncii depuse de-a lungul anilor. Dunarea mereu a fost mereu o echipa competitiva in plus am mai multe colege din echipa nationala precum si antrenorul de la lot, Costica Buceschi cu care am lucrat impreuna si la Baia Mare", a precizat Gabi.

Nascuta la Oradea, in 1984, Gabi a crescut la Debrecen, acolo unde a si inceput handbalul. A jucat la naționala Ungariei la toate nivelurile de varsta, avand si rezultate. E vicecampioana mondiala si europeana de junioare, medaliata cu bronz la Europenele de tineret.

Pentru echipa mare a Ungariei a jucat prima data in 2004, debutand la 20 de ani. A castigat si la acest nivel doua medalii: bronz la Euro 2004 si tot bronz la Mondialul din 2005. Ultimele competiții la care a fost insa chemata au fost in 2008: Jocurile Olimpice de la Beijing si Campionatul European din Macedonia.

De anul trecut, Gabi a ales sa reprezinte Romania si a imbracat tricoul nationalei, castigand cu selectionata tarii noastre medalia de bronz la Campionatul Mondial. A devenit una dintre cele mai importante jucatoare din lotul national, aceasta facand echipa in centrul defensivei cu o alta componenta a Brailei, Gabriela Perianu.

Pentru toti suporterii as dori sa ma intorc acasa cu o medalie de la Jocurile Olimpice si sa le ofer acestora multa bucurie, cat despre echipa de club normal, ne dorim un loc cat mai sus in clasament”, a mai adaugat Szucs.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>