Published On: mie, mai 18th, 2016

VIDEO/GALERIE FOTO: Zeci de mii de tigarete de contrabanda, descoperite ascunse sub iarba intr-un atelaj hipo

Politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Iasi – I.T.P.F. Iasi au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in urma careia au identificat un cetatean roman care transporta, cu un atelaj hipo, mascate sub iarba, aproximativ 60.000 tigarete de contrabanda.

In data de 17 mai a.c., pentru valorificarea unor informatii, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile.

Astfel, pe timpul executarii misiunii, politistii de frontiera au observat un atelaj hipo care se indrepta dinspre localitatea de frontiera Petresti, pe camp, spre comunicatia Medeleni –Gradinari.

Un echipaj al politiei de frontiera a oprit atelajul pentru verificari, in care se afla cetateanul roman G.M., in varsta de 68 ani, domiciliat pe raza judetului Iasi. In atelajul hipo, mascate sub iarba, au fost descoperite doua colete, invelite in banda scotch de culoare neagra, in care se aflau mai multe pachete cu tigarete. In urma inventarierii continutului coletelor a rezultat cantitatea de 58.400 tigarete, marca RITM.

Cu privire la cele constatate barbatul a declarat ca a gasit coletele si intentiona sa le transporte la un Post de Politie, pentru a le preda.

Persoana in cauza a mai fost depistata de trei ori transportand tigari de contrabanda, tot cu un atelaj hipo, in lunile aprilie, noiembrie si decembrie ale anului trecut, pe numele sau fiind intocmite dosare penale care au fost inaintate parchetului, pentru luare masurilor legale.

Tigaretele in valoare de aproximativ 27.594 lei au fost ridicate in vederea confiscarii, iar in cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda.

Cercetarile continua in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>