Published On: mie, mai 18th, 2016

FOTO: Autoturismul unui galatean lasa in urma sa un miros specific de peste

Politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti au depistat un cetatean roman care transporta, ascunsa in compartimentul motor al autoturismului, cantitatea de 21 kilograme de peste, pescuit in perioada de prohibitie si fara a detine autorizatie de pescuit.

In data de 17 mai a.c., in jurul orei 11.00, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti, impreuna cu un lucrator A.N.P.A. – Filiala Moldova, pe timpul desfasurarii unei actiuni comune, au oprit pe digul de protectie al raului Prut, pe directia localitatii de frontiera Branesti, un autoturism marca Dacia 1310, condus de galateanul Florin B. in varsta de 49 ani.

In urma verificarilor efectuate asupra autoturismului, politistii de frontiera au descoperit, ascunsa in compartimentul motor, cantitatea de 21 kg peste din specia somn.

Barbatul a declarat ca a pescuit pestele din raul Prut, cu ajutorul unor carlige metalice de tip pripon, fara a detine autorizatie de pescuit, uneltele fiind descoperite cu ocazia cercetarii la fata locului.

Politistii de frontiera au predat cantitatea de peste in valoare de 380 lei unei societati de profil spre valorificare, uneltele de pescuit in valoare de 50 lei au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, iar pe numele lui Florin B. efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de pescuit comercial fara licenta sau autorizatie de pescuit, pescuitul prin orice metode si mijloace al pestilor in perioada de prohibitie si detinerea, transportul fara documente legale a pestelui, icrelor ori produselor din peste obtinute din pescuit.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>