Published On: mar, mai 3rd, 2016

Editia a doua a Targului de carte se va desfasura la Braila

In intervalul 12 – 15 mai, se va desfasura la Braila cea de-a doua editie a Targului de carte. Viorel Mortu, vicepresedintele CJ Braila, a declarat vineri in cadrul unei conferinte de presa ca inca nu s-a hotarat in privinta locului de desfasurare, dar ca inclina intre Piata Traian si Sala Polivalenta. Acesta a mai adaugat ca vor fi prezente cel putin 30 de edituri impreuna cu importanti critici literari, poeti si artisti romani.

"Dorinta editorilor, exprimata anul trecut in octombrie, la sfarsitul primei editii, a fost ca festivalul sa aiba loc primavara, iar noi ne-am conformat. Vor fi prezente cel putin 30 de edituri. Sunt cele mai mari edituri din Romania. Targul nostru este gandit intr-o formula atipica, pentru ca imbina vanzarea de carte cu ceea ce se numeste festival al criticilor literari, poetilor. Printre personalitatile care au confirmat venirea sunt: Gabriel Dimisianu, Eugen Negrici, Razvan Voncu, Horia Garbea, IoanES Pop, Dinu Flamand, Liviu Ioan Stoiciu, Cassian Maria Spiridon, Bogdan Cretu, Dumitru Radu Popescu, Dumitru Tepeneag. Asteptam confirmari si de la alte personalitati importante ale culturii nationale. In prima seara, va fi concert Nicu Alifantis, seara a doua Mike Godoroja, iar in seara a treia va fi concert Ada Milea. Asupra locului unde se va desfasura nu suntem inca decisi. Oscilam intre Piata Traian si Sala Polivalenta. Evident, vom lua o decizie in functie de vreme, pentru ca atunci cand ne vom apropia de moment vom sti si prognoza si vom opta.(…) Prima seara va fi dedicata scriitorului albanez Ismail Kadare. Seara a doua va fi a lui Liviu Ioan Stoiciu, un mare poet roman contemporan din zona noastra. Iar seara a treia, speram sa avem un recital Ion Caramitru din William Shakespeare, 2016 fiind anul Shakespeare", a declarat Viorel Mortu.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>