Published On: lun, apr. 25th, 2016

VIDEO: Masina zbuaratoare disponibila din 2017

O companie slovaca afirma ca incepand cu 2017 va scoate la vanzare masina zburatoare.

Compania slovaca anunta, intr-o postare pe site-ul propriu, ca automobilul, denumit AeroMobil, “se transforma in cateva secunde din masina in avion”, utilizand “infrastructura deja existenta pentru masini si avioane”, scrie CNN.

Vehiculul este alimentat cu gaz si are aripi care se pliaza, ceea ce ii permite sa fie parcat ca o masina, desi are aproximativ 6 metri.

Site-ul web al companiei prezinta un videoclip cu Aeromobil 3.0 care porneste dintr-un hangar pe o autostrada, impartind drumul cu masinile obisnuite pana cand ajunge la o pista de aterizare. Apoi isi deschide aripile si zboara la fel ca oricare avion de dimensiuni mici.

Stefan Vadócz, purtatorul de cuvant al AeroMobil, a declarat ca pretul automobilului nu este inca stabilit, dar ca se asteapta ca pretul sa fie de ordinul sutelor de mii de euro, la granita dintre o masina sport si o aeronava de dimensiuni usoare.

Vehiculul are locuri pentru doua persoane, pilot si pasager si o singura elice, situata in partea din spate a automobilului. Viteza maxima a automobilului este de 160 de km/h si poate zbura 700 de km pana la golirea rezervorului.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>