Published On: vin, apr. 8th, 2016

Braila a fost luata cu asalt de imigranti

De la inceputul anului 2016, Braila a fost invadata de imigranti. Mai multe sute de cetateni straini s-au stabilit pe plaiurile brailene, dar politistii sunt vigilenti la miscarile acestora. In evidentele Biroului pentru Imigrari Braila au fost inregistrate 745 de persoane. Dintre acestea, 444 sunt din statele: Turcia, Republica Moldova, Siria, Ucraina si Albania. Restul de 301 de persoane sunt din state membre UE (Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie si Bulgaria). Informatiile au fost facute publice ieri de Biroul de Presa al Inspectoratul de Politie Judetean Braila, in cadrul unui comunicat. Inspectoratul General pentru Imigrari (IGI) – Biroul pentru Imigrari Braila a sarbatorit 135 de ani, pe 7 aprilie, de la atestarea documentara a primului act normativ, care reglementa regimul strainilor in Romania. Este vorba despre “Legea asupra strainilor”, ce a fost publicata in Monitorul Oficial numarul 6, din 07.04.1881.

In anul 1900 a aparut Regulamentul, care prevedea "Biletul de libera trecere", ca document pentru strainii intrati in Romania, iar in anul 1903, Adunarea Deputatilor a adoptat "Legea asupra organizarii Politiei Generale a Statului". "In prezent, IGI are in componenta, la nivel central si in fiecare judet al tarii, servicii sau birouri care lucreaza in interesul cetatenilor straini si al comunitatii noastre, cu atributii in admisie si reglementarea dreptului de sedere, incadrarea in munca si detasarea strainilor, prevenirea si combaterea sederii ilegale si a muncii nedeclarate, pe teritoriul Romaniei. Institutia administreaza sase centre de cazare si proceduri pentru solicitantii de azil – la Bucuresti, Timisoara, Galati, Radauti, Somcuta Mare si Giurgiu, precum si doua centre de cazare a strainilor luati in custodie publica, in Ilfov si Arad", se precizeaza in informarea IGI.

Comentarii

comentariu

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>