Published On: joi, mart. 3rd, 2016

Pretul terenului din judet a crescut semnificativ

Pretul terenurilor din Municipiu nu a fost suferit nicio modificare comparativ cu anul precedent, in schimb pretul terenului in periurban a avut o crestere semnificativa, acesta dublandu-se.

Conform Codului Fiscal, Camerele Notarilor Publici, la inceputul anului, isi actualizeaza experitezele referitoare la valoarea de circulatie a bunurilor imobile. Schimbarile vor fi comunicate la directiile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice. Astfel, Corpul Expertilor Tehnici din România, la cererea Camerei Notarilor Publici, a actualizat preturile de referinta pentru imobile ce pot face obiectul unor contracte de vanzare-cumparare. In functie de aceste preturi se vor incasa taxele notarile de timbru. Lista cu noile preturi a intrat in vigoare de la 1 martie.

Printre cotatiile valabile pe anul in curs se numara: metrul patrat de teren in zona 0 a municipiului este evaluat la 700 lei/mp, in timp ce la zona 1 cotatia este la 550 lei/mp si de 400 lei/mp in cazul terenurilor intravilane din zona 2 a municipiului. Mai departe, in zona 3 plus cartierul Minerva, cotatia este de 300 lei.

Daca cotatiile de mai sus au ramas la acelasi nivel ca si anul trecut, cand vine vorba despre terenurile intravilane din judet, are loc o majorare a valorilor de circulatie. Spre exemplu, in zona periurbana, un metru patrat de teren situat in Chiscani, Varsatura sau Lacu Sarat este acum 80 lei/mp, fata de 30 si 50 lei mp, cotatia de anul trecut. O alta zona interesanta pentru braileni, este cea de la Cazasu, unde cotatia este de 65 lei/mp, inregistrand o crestere de 15 lei/mp. Si in zona Silistea au crescut valorile estimative de circulatie a terenurilor: de la 14 lei/mp la 16 lei/mp in comuna si de la 7 lei la 9 lei/mp in satele arondate. De asemenea, si la Vadeni se pastreaza acelasi trend, in sensul ca anul acesta terenurile intravilane sunt in usoara crestere fata de 2015: in comuna 28 lei/mp (25 lei/mp anul trecut) si 12 lei/mp in satele arondate (10 lei/mp anul trecut).

Comentarii

comentariu

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>