Published On: mie, mart. 2nd, 2016

Ploaia cu praf care a inrosit Braila

ploaie_infobrailaIeri, masinile brailenilor au fost acoperite de o pulbere rosiatica. Prima zi de primavara ne-a intampinat cu o ploaie care le-a adus multora necazuri. Din cauza unui nor de praf saharian, care a traversat toata tara, in zonele in care s-a stricat vremea, a curs din cer apa cu noroi.

La sol, masinile dar si geamurile caselor, au fost acoperite de un strat de praf rosiatic. Norul a trecut, insa aerul poluat ii poate afecta pe alergici sau pe cei care sufera de afectiuni respiratorii. In mai multe orase din Romania, printre care si Braila, masinile aratau ca dupa o cursa prin noroi. Stropii de ploaie incarcati cu particule de praf purtate de vant tocmai din Sahara au murdarit caroseriile.

Fenomenul a fost intalnit in mai multe zone ale orasului, dar statiile care monitorizeaza poluarea, din reteaua Agentiei pentru Protectia Mediului Braila, nu au sesizat nimic in neregula. "Potrivit datelor colectate, nivelul pulberilor in suspensie din atmosfera s-a situat sub valoarea limita, de 50 micrograme per metru cub", a declarat Dumitru Baja, purtatorul de cuvant al APM Braila.

La randul lor medicii spun ca dupa acest episod ar fi bine sa spalam cu si mai multa atentie legumele si fructele. In plus, aerul incarcat poate agrava alergiile sau afectiunile respiratorii deja existente.

Specialistii Agentiei pentru Protectia Mediului Galati au luat mai multe probe pentru a stabili cu exactitate natura fenomenului.

Comentarii

comentariu

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>