Published On: lun, mart. 21st, 2016

Patru elevi braileni vor participa la olimpiada nationala de germana

In perioada 10-15 aprilie se va desfasura in Ploiesti faza nationala la olimpiada de germana. Braila va fi reprezentata de patru liceeni, trei provenind de la Colegiul National "Nicolae Balcescu" si unul de la Colegiul National "Gheorghe M. Murgoci" Razvan Curca, elev in clasa a IX-a la "Balcescu", Corina Andreea Preda – clasa a IX-a la "Balcescu", Stefan Andrei Popa – clasa a X-a la "Balcescu" (toti trei fiind pregatiti la clasa de prof. Carmen Pirlog) si Teodora Ion – clasa a XII-a la "Murgoci" (prof. indrumator Tatiana Badea).

Razvan Curca, cel mai tanar dintre cei patru, este la prima participare, comparativ cu ceilalti trei care nu sunt la prima experienta, insa isi doreste sa se intoarca acasa cu un premiu.  “Veterana" lotului este Teodora Ion, iar acest lucru se datoreaza si varstei mai mari pe care o are. Eleva in prezent in clasa a XII-a la "Murgoci", a obtinut in clasa a X-a locul I, iar in clasa a XI-a locul II, tot la olimpiada nationala de germana. Ceilalti doi, Corina Andreea Preda, a participat la olimpiada de germana si anul trecut iar, Stefan Andrei Popa a obtinut anul trecut locul I la etapa nationala a olimpiadei de limba germana.

Comentarii

comentariu

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>