Published On: vin, mart. 18th, 2016

“Ora Pamantului” stinge lumina la Palatul Victoria

Guvernul se alatura institutiilor publice si organizatiilor din intreaga lume care marcheaza  "Ora Pamantului" si va stinge lumina timp de o ora in Palatul Victoria sambata, 19 martie, intre 20.30 si 21.30, iluminatul urmand sa fie oprit si la Palatul Parlamentului.

Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, acestui demers al Executivului i se alatura ministere si alte institutii guvernamentale.

"Guvernul doreste sa intareasca astfel mesajul de implicare in gestionarea problemelor de mediu, pe care l-a transmis inca de la inceputul mandatului prin prioritatile strategice si planurile de masuri sectoriale pe care si le-a propus pentru promovarea tehnologiilor prietenoase cu mediul si incurajarea programelor de eficienta energetica", precizează sursa citata.

Si Camera Deputatilor a anuntat ca iluminatul interior si exterior de la Palatul Parlamentului va fi intrerupt sambata, 19 martie, intre orele 20.30 – 21.30. Camera Deputatilor precizeaza ca este, si in acest an, partener al evenimentului „Earth Hour – Ora  Pamantului in Romania”, derulat impreuna cu Organizatia Internationala „World Wide Fund for Nature”.

Evenimentul "Ora Pămantului" a fost organizat pentru prima oara pe 31 martie 2007, in Sydney, Australia si este cel mai mare eveniment international care atrage atentia asupra uneia dintre cele mai importante probleme actuale, incalzirea globala.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>