Published On: joi, mart. 17th, 2016

Masura disperata luata de George Clooney pentru a-si proteja sotia

Share This
Tags

In prezent, doamna Clooney este implicata, printre altele, in procesul lui Mohamed Nasheed, fost presedinte al Maldivelor in perioada 2008-2012, care se afla in inchisoare pentru terorism si risca o pedeapsa de 13 ani pentru abuz de putere. Avocata britanica de origine libaneza pledeaza pentru dreptul clientului sau de a efectua pedeapsa la domiciliu, asa cum s-a intamplat pana la inceputul lunii martie, cand masura a fost revocata.

Organizatia Amnesty International a afirmat despre condamnarea lui Nasheed ca ar fi fost ''motivata politic'', iar SUA si-au exprimat preocuparea pentru modul in care a decurs procesul acestui om politic, activist pentru apararea drepturilor omului si conservarea mediului inconjurator, care a fost primul presedinte ales democratic din Maldive.

In contextul pregatirii apararii procesului lui Nasheed, avocata Amal Clooney a fost amenintata cu moartea, ceea ce l-a determinat pe sotul ei sa ia masuri de protectie.

Presa a scris deja ca primele masuri luate de Clooney au constat in angajarea de bodyguarzi si sofer, atat pentru el cat si pentru sotia sa, si in instalarea unor camere de supraveghere in jurul imobilului, din cauza carora a intrat in conflict cu vecinii. In final, starul de cinema a fost nevoit sa nu mai monteze dispozitivele respective la o inaltime de sase metri, cum era planul initial, ci la doar trei metri peste nivelul solului.

(P)Hai să vorbim despre viitorul tău! O să poţi să faci tot ce îţi propui?

Se pare insa ca actorul a considerat aceste initiative insuficiente, asa incat dispus construirea unui buncar in interiorul casei, un spatiu proiectat impotriva "focului, bombelor si rezistent la atacuri". Dupa ce a coprodus filmul "Argo", Clooney pare sa fi invatat care sunt cele mai bune metode pentru a proteja o persoana, scrie ziarul spaniol ABC.

"Masurile de securitate sunt mai mult pentru ea decat pentru el. Amenintarile cu moartea sunt destule de grave", a comentat oficialul districtului, Paul Harrison, care s-a implicat personal in protectia sotiei lui Clooney.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>