Published On: mar, mart. 22nd, 2016

MAE sta la dispozitia cetatenilor romani afectati de explozia din Bruxelles si rudelor acestora

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pune la dispozitia cetatenilor romani afectati, precum si rudelor acestora, mai multe contacte telefonice ale Amabsadei Romaniei la Bruxelles.

''MAE pune la dispozitia cetatenilor romani afectati, precum si rudelor acestora, contactele telefonice ale Ambasadei Romaniei in Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, precum si telefonul mobil de urgenta al sectiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854'', se arata intr-un comunicat de presa MAE.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa se deplaseze pe teritoriul Belgiei ca autoritatile locale au decis instaurarea nivelului de alerta gradul 4, ca urmare a evenimentelor de tip terorist produse marti.

Aeroportul international Zaventem – Bruxelles a fost inchis pentru toate decolarile si aterizarile programate, iar parte din cursele aflate deja in aer au fost redirectionate catre Amsterdam, inclusiv zborul TAROM – cursa RO 371 (Bucuresti – Bruxelles), care ar fi urmat sa aterizeze la ora 09:20 (ora locala) pe Zaventem.

Toate liniile de tren, metrou si transport in comun, de suprafata si subteran, sunt suspendate, iar circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate, din cauza filtrelor de politie si a mijloacelor specifice de interventie pe linia protectiei civile.

Fortele de politie si armata vor continua sa fie prezente pe strazile capitalei, ca urmare a aplicarii planului de urgenta pentru astfel de situatii.

Comentarii

comentariu

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>