Published On: vin, mart. 11th, 2016

Aproape 500 de cereri de inscriere au fost depuse pentru clasa I

Pana in acest moment au fost depuse 486 cereri de inscriere in clasa I, pentru copiii care nu au urmat clasa pregatitoare, mai putin fata de anul scolar anterior cand au fost depuse 2.901, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educatiei.

Cele mai multe cereri de aprobare au fost inregistrate in judetele Caras-Severin (38), Dolj (29) si Bacau(27), iar cele mai putine in judetele Braila, Olt si Satu Mare (cate 2), respectiv Tulcea(1). In urma analizei solicitarilor, Ministerul Educatiei a transmis inspectoratelor scolare, in cursul zilei de joi, aprobarile necesare efectuarii inscrierilor.

Inscrierea efectiva a copiilor la scolile pentru care au optat se va face de catre parinti la unitatile de invatamant. Potrivit metodologiei privind inscrierea in clasa I a copiilor care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2016, in situatia in care, intr-o unitate de invatamant, numarul cererilor depuse de parinti este mai mare decat numarul locurilor disponibile, inscrierea in clasa I se va face in perioada 11 – 16 martie 2016.

Inscrierea se va face conform unei proceduri specifice elaborate de inspectoratul scolar, pe baza criteriilor generale si a celor specifice de departajare, in limita locurilor disponibile, avand prioritate criteriul apartenentei la circumscriptia scolara.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>