Published On: vin, mart. 11th, 2016

Aplicarea interzicerii fumatului in spatiile publice va fi un soc, dar clientii se vor obisnui

Interzicerea fumatului in spatiile publice determina o usoara crestere a cererii pentru spatii de restaurante si baruri cu terasa sau gradina, dar pe termen lung nu va avea un impact major asupra business-ului restaurantelor, barurilor, cafenelelor si cluburilor. Legea prin care se interzice complet fumatul in spatiile inchise, la locurile de joaca, in unitati sanitare si de invatamant, va intra miercuri in vigoare.

"Initial va fi un soc si consumul va fi afectat, dar apoi clientii se vor obisnui. Estimam ca maxim 5% din restaurante si cluburi vor fi afectate grav de aceasta lege. Constatam o usoara crestere a cererii de spatii cu terasa sau gradina, care vine din partea operatorilor de restaurante, cafenele sau baruri. Acesti operatori vor trebui sa ofere conditiile aferente fumatorilor, care probabil vor reveni in locatii dupa cateva luni de absenta – de exemplu, terasele vor trebui amenajate cu sisteme de incalzire pentru sezonul rece. Impactul legii va fi mai mare asupra cluburilor si barurilor, decat asupra restaurantelor. Clientii vin la restaurant ca sa manance, nu ca sa fumeze. Pe de alta parte, un alt efect al legii antifumat este ca primim cereri de spatii de la companii care doresc sa deschida asa numitele cluburi private de cigars si trabucuri, destul de des intalnite in strainatate, in care nu poti sa intri decat daca esti membru", a declarat Eduard Uzunov, presedintele companiei de consultanta imobiliara.

Aproximativ cinci milioane de romani fumeaza. In prezent, 17 dintre cele 28 de state ale Uniunii Europene interzic total fumatul in spatiile publice inchise, in mijloacele de transport in comun si la locul de munca.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>