Published On: mie, feb. 24th, 2016

Scade dobanda la rata creditului in lei

De la inceputul anului si pana in prezent, Robor a scazut cu 25%. Dobanda Robor cu scadenta la trei luni, in functie de care se calculeaza costul unui credit cu dobanda variabila in lei, a scazut la 0,76% pe an, ceea ce marcheaza un minim istoric, dar si rate mai mici de plata pentru creditele in lei. Daca Robor isi va continua evolutia in acelasi mod, este posibil ca romanii cu credite in lei sa plateasca mai putin chiar din martie.

De la inceputul anului si pana  in prezent, dobanda Robor cu scandenta la trei luni a scazut de la 1,02% la 0,76%, ceea ce in termeni procentuali inseamna  practic un declin de 25%. O ieftinire cu un sfert de punct procentual inseamna  pratic o economie lunara de cativa zeci de lei la un credit imobiliar de valoare medie (in jur de 180.000 de lei).

Bancile calculeaza dobanda pentru un credit in lei cu dobanda variabila in functie de nivelul Robor la trei luni la care adauga o marja de 2-3 puncte procentuale pentru creditele imobiliare si de 8-12 puncte procentuale pentru creditele de consum.

Pentru creditele acordate prin programul Prima casa, marja dobanda se calculeaza in functie de Robor la trei luni plus o marja de 2%.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>