Published On: mie, dec. 23rd, 2015

PSD vrea alegeri la CJ doar daca prefectul spune ca e legal! Liberalii vor oricum / Prefectul nu recomanda organizarea alegerilor

Share This
Tags

Sedinta Consiliul Judetean extraordinaraPSD si PNL vor alegeri la Consiliul Judetean, pe noua legislatie, insa au opinii diferite cu privire la momentul in care ar trebui sa fie declansata procedura. Liberalii au cerut demararea alegerilor in sedinta de miercuri, propunerea fiind respinsa de majoritatea PSD-UNPR, care asteapta ca prefectul sa spuna daca e legala sau nu organizarea de alegeri in cadrul CJ.

11 consilieri au votat pentru organizarea alegerilor – 9 PNL-isti, independentul Capatana si taranistul Chiru, in timp ce cei 19 consilieri PSD si UNPR au votat impotriva propunerii, precizand ca vor accepta alegeri doar daca prefectul isi va da girul.

Prefectul Nicu Olteanu, care a corespondat pe aceasta tema cu Ministerul de Interne si cu Autoritatea Electorala Permanenta, considera, opinie care a fost transpusa si intr-un document transmis CJ, ca alegerea presedintelui consiliului de catre consilieri ar contraveni vointei alegatorilor, care, in 2012, s-au prezentat la urne pentru a-l alege pe seful judetului.

Conform noii legislatii, presedintele consiliului nu va mai fi ales direct, de catre cetateni, ci indirect, de catre consilierii judeteni.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>