Published On: sâm, dec. 26th, 2015

In a doua zi de Craciun se sarbatoreste Soborul Maicii Domnului, cea mai veche sarbatoare inchinata Fecioarei Maria

Share This
Tags

soborul maicii domnuluiImediat dupa Nasterea Domnului, a doua zi, in 26 decembrie, crestinii ortodocsi si catolici sarbatoresc Soborul Maicii Domnului. Pentru ca Maica Domnului e cea mai sfanta ființa de pe pamant, biserica a randuit ca a doua zi de Craciun sa ii fie dedicata o sarbatoare, fiind astfel cinstite si persoanele legate de Nasterea Mantuitorului.

Sfanta Fecioara este sarbatorita, in chip special, de mai multe ori in cursul anului bisericesc, prin praznice care amintesc printre altele de nasterea sau adormirea sa, ci si de cateva momente importante din cursul vieții sale ori minuni savarsite prin puterea ei. Cea mai veche sarbatoare inchinata Maicii Domnului este Soborul Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu.

“A doua zi de Craciun e Soborul Maicii Domnului in calendarul bisericii. E sarbatorita cea de-a doua persoana, rolul in suita de evenimente a mantuirii neamului romanesti, care a avut un rol deosebit. E cea mai sfanta fiinta de pe pamant”, a aratat arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, PS Iustin Sigheteanu.

26 decembrie este ziua in care sunt cinstite de altfel toate persoanele legate de Nasterea Domnului. "Si impreuna cu ea sunt toate cetele ingeresti si toți sfinții din calendar, de aceea sarbatorii i se zice Soborul Maicii Domnului", a mentionat PS Iustin Sigheteanu.

Importanta sarbatorii a fost recunoscuta si oficial, drept dovada find faptul ca si a doua zi de Craciun a fost declarata zi libera.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>