Published On: joi, dec. 31st, 2015

Anul Nou. Obiceiuri si superstitii / Daca nu doriti sa fiti datori tot anul ce vine, incercati sa va platiti datoriile pana la miezul noptii

Share This
Tags

anul nouSuperstitiile de Anul Nou sunt respectate de multe persoane, care considera ca in acest fel le va merge bine in Noul An. Printre superstitiile si obiceiurile de sfarsit de an se numara dansul in aer liber pentru sanatate si noroc si umplerea portofelelor cu bani pentru un an prosper.

O alta superstitie este ca Anul Nou trebuie sa te prinda cu haine noi pentru ca in urmatoarele 365 de zile sa primesti cat mai multe cadouri. Rosul este culoarea veseliei si a dragostei, asa ca obiceiul spune ca daca va imbracati in rosu de Noul An veti avea un nou an norocos si plin de iubire sunt de preferat, scrie Mediafax.

In noaptea dintre ani si pe 1 ianuarie nu se plange. Traditia spune ca aceia care plang in prima zi a anului vor avea un an cu evenimente triste.

Cine este politicos si manierat de Anul Nou va fi tot timpul asa, de aceea se spune ca in noaptea de Revelion trebuie evitate atat discutiile in contradictoriu si limbajul licentios sau brutal, cat si povestirile cu fantome sau morti. In afara de faptul ca nu sunt deloc placute, acestea atrag si ghinionul.

Despre copiii nascuti pe 1 ianuarie se spune ca vor avea noroc toata viata.

In mai multe tari, printre care si Romania, oamenii nu imprumuta bani, bijuterii sau alte obiecte de pret in prima zi din an si nici nu platesc datorii sau taxe, nu duc gunoiul si nu ofera daruri, toate acestea fiind semne de saracie in anul ce abia incepe. Unii merg chiar mai departe cu superstitia si, daca sunt nevoiti sa scoata ceva din casa, cheama pe altcineva in acest sens.

Americanii obisnuiesc ca la cumpana dintre ani sa lase toate usile si ferestrele deschise pentru ca anul vechi sa plece imediat si sa faca loc celui nou.

De asemenea, se spune ca pentru un an imbelsugat este bine ca la miezul noptii pe masa sa fie pahare si farfurii pline, iar fiecare membru al familiei sa aiba bani asupra sa. Paharele, farfuriile si buzunarele goale sunt semnele unui an sarac, considera superstitiosii.

Tot de vesela se leaga un alt semn de rau augur pentru anul ce vine. Se spune ca daca speli vasele in prima zi a anului, cineva drag va muri. Mai zelosi, unii nu isi spala nici parul pe 1 ianuarie.

Desi putini agreeaza ideea, se spune ca aceia care lucreaza in prima zi a anului au mai multe sanse de a avansa in cariera in perioada urmatoare. Insa, paradoxal, sa demarezi un proiect de amploare in acea zi este curat ghinion.

Daca nu doriti sa fiti datori tot anul ce vine, incercati sa va platiti datoriile pana la miezul noptii.

In sudul Statelor Unite se crede ca un semn de noroc pentru tot anul este daca in prima zi din ianuarie se consuma fasole cu bobul negru. Se mai spune ca norocos va fi de doua ori mai mult acela care gateste fasolea.

Sub vasc sau nu, sarutul este obligatoriu in noaptea de Revelion, daca doriti sa aveti parte de afectiune in anul ce vine. In caz contrar, veti avea un an cu putine satisfactii sentimentale.

O alta superstitie spune ca in prima zi a anului nu este bine sa iesi din casa decat dupa ce deja ai primit un musafir care nu trebuie sa fie blond sau roscat, sa aiba platfus sau strabism si nici sprancenele impreunate, pentru ca aduce ghinion.

Dansul la miezul noptii in aer liber, in special cel in jurul unui copac, aduce sanatate si implinirea tuturor dorintelor.

Este bine ca fetele care doresc sa se marite in Noul An sa vada un barbat la geamul dormitorului la cumpana dintre ani.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>