Published On: mar, dec. 29th, 2015

4 locuri celebre din Romania, bantuite de fantome! Accidente provocate de o mireasa moarta si o padure in care oamenii dispar

Share This
Tags

padurea radovanLegende urbane sau adevaruri care sunt “dincolo de noi”? Povestile cu locuri bantuite aduc groaza localnicilor si deliciul aventurierilor care le viziteaza in cautare de aparitii…misterioase.

Unii spun ca n-au vazut nimic, dar altii se jura ca fantomele le-au trecut prin fata ochilor, asa ca legendele se pastreaza si devin tot mai puternice.

Padurea Radovan, bantuita de o tanara sinucigasa

Padurea Radovan, aflata in judetul Dolj este strabatuta de o sosea pe care au loc adesea accidente, desi segmentul de drum este drept. Dupa parerea localnicilor, exista o singura explicatie: soferilor le apare in fata “mireasa din Radovan”, fantoma unei tinere imbracata in rochie de mireasa, care ii terorizeaza si pe cei care se plimba noaptea in padure.

Legenda are mai multe variante. Unii spun ca fantoma este a unei tinere care a venit din Moldova ca sa castige bani pentru familia ei, dar s-a spanzurat in padurea Radovan crezand ca este insarcinata, ceea ce ar fi insemnat o mare rusine la vremea respectiva. Ca sinucigasa, nu a fost inmormantata crestineste si nici rudele, care erau sarace, nu au putut veni sa aiba grija de mormant, asa ca sufletul ei nu si-a gasit linistea.

Alti localnici spun ca fantoma din padurea Radovan este a unei tinere careia i-a murit logodnicul chiar inainte de nunta. Dupa ce l-a asteptat imbracata in rochie de mireasa, vestea mortii lui a facut-o sa se arunce intr-o fantana, dar nici dupa moarte nu a incetat sa-si caute iubitul.

Tocmai de aceea mireasa ar aparea doar in fata masinilor conduse de tineri necasatoriti.

Drumul National 7, tragedii provocate de o mireasa moarta

Tot o mireasa care isi cauta mirele si tot accidentele de masina stau in centrul legendei legate de Drumul National 7. Aici, in apropiere de Gaiesti, judetul Dambovita, ar fi murit cu decenii in urma o tanara, chiar in ziua nuntii ei. De vina a fost un accident de circulatie care l-a ucis si pe cel cu care trebuia sa se casatoreasca. De atunci au loc foarte multe accidente in acea zona, in special langa crucea ridicata de familie in memoria tinerei mirese.

Intr-o perioada de numai doi ani, 12 barbati necasatoriti au murit in apropierea acestei crucii, ceea ce ii face pe localnici sa se gandeasca la un blestem al miresei care, nu se stie de ce, nu a putut parasi aceasta lume impreuna cu logodnicul ei.

Dealul Lunganilor, bantuit de fantomele soldatilor

Aflat intre satele Sarca si Lungani, din judetul Iasi, dealul Lunganilor este cunoscut in zona pentru aparitiile misterioase care ii intampina pe calatori. Mai multi localnici au povesti legate de aceasta regiune, povesti nu tocmai placute, cu stafii care i-au insotit pe kilometri intregi, plutind alaturi de ei pe deasupra drumului.

Se pare ca in aceasta zona au fost inmormantati intr-o groapa comuna mai multi soldati decedati in Primul Razboi Mondial.  Pentru ca au murit neimpartasiti, fara lumanare si au fost ingropati fara slujba, sufletele lor nu si-au gasit linistea si probabil ca le cer drumetilor ceea ce li se cuvine, adica o slujba crestineasca.

Padurea Hoia-Baciu, Triunghiul Bermudelor din Transilvania

Padurea din apropierea orasului Cluj-Napoca este demult cunoscuta pentru intamplarile misterioase care au loc aici si chiar a fost catalogata drept o poarta spre o alta dimensiune. Supranumita “Triunghiul Bermudelor din Transilvania”, padurea este una din zonele cele mai active ale lumii din punctul de vedere al fenomenelor paranormale.  

Legendele ar fi aparut, se pare, dupa ce un cioban a disparut in aceasta padure impreuna cu cele 200 de oi ale sale si nimeni nu a reusit sa-l gaseasca nici pe el, nici vreo parte din turma. A fost doar prima disparitie misterioasa care a avut loc in aceasta padure. Acum, atat localnicii cat si turistii evita zona, ea fiind o destinatie rezervata celor dornici de senzatii tari.

Localnicii spun ca cei ce intra in padure au brusc senzatii ciudate de greata sau sunt cuprinsi de dureri ciudate care le lasa urme vizibile pe piele, in timp ce permanent au senzatia ca cineva ii urmareste din spatele copacilor.

Si nu e vorba doar de impresii. Fenomene inexplicabile au fost surprinse si de camerele foto: obiecte suspendate in aer, umbre, forme ciudate, siluete. Unii vorbesc despre extraterestrii, altii despre fantome. Cert este ca in padurea Baciu se intampla ceva ciudat, care afecteaza nu numai oamenii, ci si plantele din zona, care se usuca brusc sau isi schimba aspectul in mod inexplicabil.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>