Published On: vin, oct. 30th, 2015

CA-N ROMANIA! CNADNR cere aviz de mediu pentru podul peste Dunare de la Braila / Galatiul face studiu de fezabilitate pentru tunel

Share This
Tags

colaj pod tunelDupa zeci de ani in care podul peste Dunare a fost pe buzele mai tuturor politicienilor, mai ales in campaniile electorale, zona Dunarii de Jos va avea atat pod, cat si tunel.

Primarul Galatiului, UNPR-istul Marius Stan, nu se lasa si continua epopeea tunelului, anuntand ca a fost adjudecata licitatia pentru studiul de fezabilitate al acestui proiect, cu o oferta de aproape 4 milioane de euro.

In tot acest timp, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale desfasoara procedura de obtinere a avizului de mediu necesar demararii lucrarilor la podul de la Braila, care se va construi pe teritoriul judetelor Tulcea (Smardan si Jijila) si Braila (Vadeni). CNADNR a depus o solicitare la Agentia Judeteana de Mediu Tulcea pentru emiterea acordului de mediu, proiectul intrand astfel in dezbatere publica.

Ca raspuns la podul de la Braila, la inceputul acestui an, primarul Marius Stan a anuntat cu surle si trambite ca va realiza subtraversarea fluviului, iar zilele trecute, dupa miscarea CNADNR, a facut public faptul ca o companie de consultanta in domeniul ingineriei din SUA a castigat licitatia pentru studiul de fezabilitate al tunelului, pe care il considera "salvarea Galatiului".

Totodata, Stan a mai precizat ca Galatiul merge pe drumul sau, "cel mai simplu si cel mai rapid", fiind hotarat sa duca la final proiectul tunelului.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>