Published On: mie, iul. 8th, 2015

FALEZA BRAILEI / VIDEO / Avocat, muscat de un maidanez dintr-o haita aciuata la terasa parasita a familiei vicelui Danaila

Share This
Tags

La inceputul acestei saptamani, in timp ce se plimba pe Faleza Dunarii, la orele serii, avocatul Florin Diveica a fost atacat si muscat de un caine fara stapan dintr-o haita de aproximativ 10 patrupezi, care si-au gasit adapost printre niste acarete ruginite ale terasei lasate in paragina de familia viceprimarului liberal Alexandru Danaila. Diveica a scapat cu o julitura si cu pantalonii rupti in zona gambei.

Reamintim faptul ca Ziarul Infobraila a atras atentia autoritatilor locale cu privire la terasa familiei vicelui, care de cativa ani a fost lasata in paragina si s-a transformat in adapost pentru caini si loc de intins rufele spalate de paznicii care o pazesc, chiar daca se afla intr-una din cele mai frumoase zone din oras.

"Am sesizat ieri, la Primaria Braila, faptul ca pe faleza Dunarii, pe platoul dintre Terasa Miorita si nava Mures, in zona adiacenta terasei parasite a viceprimarului Danaila Alexandru, exista un numar de vreo 10-15 caini EXTREM de violenti, care pur si simplu ataca, fara nici un motiv oamenii, copiii sau pe oricine trece prin acea zona. Daca luni, la ora 19:30, am fost atacat si muscat de unul din acesti caini aflati in gasca, ieri, pentru a doua zi, fiind cu masina, au sarit pur si simplu pe masina incercand din nou sa muste", a precizat barbatul.

Avocatul sustine ca desi in fiecare seara, de 25 de ani, atunci cand e canicula, se plimba pe Faleza, niciodata nu a fost atacat de vreun caine, povestind cum in acea sera a trecut pe langa 6-7 maidanezi, iar unul s-a intors "imediat" si l-a muscat.

"Erau 15-20 in zona. Au fost martori, vreo 5 6 baieti care stateau de vorba la vreo 100 m spre moara Violatos si m-au intrebat daca sunt bine. Eu nu am o problema cu cainii, numai ca acolo au devenit agresivi, sar la oameni fara niciun motiv. Acolo chiar avem o problema majora pentru ca este totusi o zona de promenada. Problema mea nu sunt neaparat cainii, oricum cu zecile de mii in oras, ci faptul ca acestia sar la oameni, la copiii aflati la plimbare linistiti pe Faleza", a conchis Diveica.

Terasa familiei vicelui, ocolita de "asanare"

La doar cativa pasi de Moara Violatos, unul dintre cele mai impunatoare monumente arhitecturale ale orasului, pe spatiul verde, in mijlocul unui palc de copaci, se afla Terasa "Mamma Mia", pe un teren inchiriat de Primarie familiei viceprimarului Danaila, mai exact mamei si surorii sale. Alexandru Danaila este cel care sustine asanarea Centrului Vechi si schimbarea la fata a municipiului pentru castigarea titlului de "Capitala Europeana a Culturii" in 2021.

Nefunctionala si lasata in ruina, terasa adaposteste doi paznici, care fac cu schimbul pentru a avea grija de mormanele de fier vechi care au mai ramas.

"Astia cu Avia Travel, de pe Bulevardul Cuza. Nu e viceprimarul, ci mama si cu sora. In vara asta nu au mai facut nimic, nu stiu care a fost problema. Ne-au zis sa stam aici. Am intrebat daca sa daram sau sa faram si au zis ca nu, "ca cine stie ce o sa fie". Ce sa va zic mai mult?", ne-a spus unul dintre paznici.

In afara mormanelor de haine, lemne si alte materiale adunate pe terasa, si cainii si-au gasit "casa" in acest loc, care este vizibil chiar si de pe Dunare. 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>