Published On: lun, mart. 23rd, 2015

VIDEO INCENDIU PUTERNIC intr-un bloc din Hipodrom: 40 de persoane evacuate, 7 persoane intoxicate cu fum

Share This
Tags

Un incendiu puternic a izbucnit, duminica seara, in jurul orei 21.00, intr-un apartament de la etajul I al unui bloc din cartierul Hipodrom, in spatele Scolii nr. 3, toti locatarii fiind evacuati, iar sapte persoane au fost intoxicate cu fum. 

Locatarii au intrat in stare de soc cand au vazut ca intreg palierul era distrus, nu mai putin de 8 apartamente fiind avariate de fum si apa. Cu lacrimi in ochi, unii dintre acestia il acuza pe barbatul, de aproximativ 60 de ani, care locuia, cu chirie, in imobil ca le-a facut viata un cosmar, acesta aprinzand, in fiecare seara, mai multe lumanari, pe care le folosea ca sursa de lumina, apartamentul fiind debransat de la reteaua de energie electrica.

"Intr-un hal am iesit din bloc. Ma rog de jumatate de an de administrator: "Domnule, da-l afara ca e pericol public, e cu retard!" Nu vrea fiindca are contract. Ne-a dat foc. In fiecare seara acest dezaxat isi aprinde 50 de lumanari ca nu mai are curent. M-am trezit…nu stiu cum am iesit din camera. Sunt consternata", ne-a declarat unul dintre locatari.

De altfel, din primele investigatii, se pare ca mai multe lumanari lasate aprinse si nesupravegheate au cauzat puternicul incendiu. Chiriasul s-a facut nevazut dupa ce flacarile au cuprins apartamentul si vecinii au inceput sa urle ca din gura de sarpe.

Pompierii sositi la fata locului au cerut ajutorul jandarmilor si politistilor pentru a-i evacua pe toti locatarii, care din cauza fumului gros si inecacios de abia puteau respira. Sapte persoane s-au intoxicat cu fum, printre care o gravida si un bebelus de doar opt luni. De asemenea, un barbat, in varsta de 40 de ani, a fost transportat la Spitalul Judetean cu intoxicatie medie cu fum, care era confuz in momentul in care a fost urcat in ambulanta.

"Am intervenit cu 4 autospeciale de stingere cu apa si spuma, o ambulanta SMURD si 4 ambulante SAJ. Incendiul a fost lichidat, fiind evacuate in jur de 40 de persoane, dintre care 2 copii", a precizat cpt. Mircea Costandache, comandant Detasament 1 Pompieri Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>