Published On: joi, mart. 19th, 2015

Miscarea si exercitiile fizice in aer liber combat astenia de primavara

miscare infobrailaAstenia de primavara este o stare care se instaleaza o data cu schimbarea vremii, organismul fiind nevoit sa se adapteze unui nou ciclu.

Astenia de primavara se instaleaza brusc, odata cu cresterea luminii. Astfel, cu cat luminozitatea este mai mare, cu atat efectul este mai brusc asupra organismului. Astenia de primavara se manifesta prin amețeli, dureri de cap, anxietate, stare generala proasta si prin lipsa de viața.

Astenia de primavara este numita de cele mai multe ori ca fiind o depresie incipienta, deoarece aceleasi simptome se regasesc si in simptomatologia depresiei, insa  netrata corespunzator sau neabordata corespunzator poate duce la aceasta.

Deoarece astenia de primavara nu reprezinta o boala, nu exista un tratament concret care sa poata fi urmat de fiecare persoana care suspecteaza ca sufera de pe urma ei. In schimb, pentru a preveni instalarea asteniei sau pentru a o combate, miscarea si exercitiile fizice in aer liber sunt un remediu excelent impotriva asteniei, deoarece relaxeaza atat corpul, cat si mintea.

Somnul este un remediu ideal pentru a combate astenia de primavara. Incearca sa te culci la o ora potrivita si sa dormi cel putin 7-8 ore pe noapte. Daca intampini dificultati de adormire sau ai un somn agitat, inainte de culcare incearca sa bei o cana de ceai din plante sau un pahar de lapte.

De asemenea, pentru relaxarea organismului sunt indicate si baile cu esenţe aromatice. Printre plantele recomandate de fitoterapeuţi se numara: cicoarea, coada soricelului, papadia, salata si urzica.

Comentarii

comentariu

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>