Published On: vin, feb. 13th, 2015

In atentia DNA: un fals grosolan sta la temelia dosarului penal pe numele Simonei Draghincescu!

DubiosSimona Draghincescu este cercetata intr-un dosar penal care se afla in lucru la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IPJ. La data de 8 octombrie 2014 s-a dispus urmarirea penala fata de consilierul local PNL pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice. Plangerea a fost depusa de Directia Pietelor, condusa in prezent de Costel Balan, membru al PNL, un vechi inamic public al fostului candidat independent la Primarie. Interesant este traseul acestei plangeri, care urmeaza un traseu PNL complet, de la Costel Balan, membru PNL in Biroul Politic Municipal, la seful lui direct, viceprimarul Alexandru Danaila, presedintele Organizatiei Municipale a PNL, sustinut de vicepresedintele la nivel national al PNL, deputatul Vasile Varga, cel care ameninta ca daca Simona Draghincescu nu se potoleste cu dezvaluirile IAR va avea de-a face cu el. (Vezi aici amenintarea!)

In acest context, ziarul Infobraila a publicat deja o ampla ancheta care arata clar ca ancheta Politiei are la baza o serie de documente dubioase furnizate chiar de catre actualii colegi de partid ai consilierului local incriminat in dosar.

Astazi insa, prezentam o analiza a unui document publicat de colegii nostri de la ziarul Obiectiv. In fapt, este vorba despre un facsimil publicat de Ziarul Obiectiv, in care acestia ne invita sa observam ca "data crearii acestui document este 10 august 2009, cu o zi inainte de sedinta CLM in care a fost aprobata HCLM 279/2009", document care o incrimineaza pe Draghincescu. Chiar ne pregateam sa preluam stirea, citandu-i si felicitandu-i pe colegii nostri, evident pentru importanta dezvaluirii, cand atentia ne-a fost atrasa de un aspect care pare sa transforme toata dezvaluirea doar intr-un fas, daca insa nu ar fi un fals grosolan! Cunoscand integritatea colegilor nostri, ne indoim sincer ca ei au pus la cale asa ceva, si cu siguranta ca una dintre sursele lor sa le fi oferit in felul acesta "informatia", motiv pentru care asteptam sa sustina initiativa noastra de a atrage atentia autoritatilor pentru depistarea acelora care furnizeaza informatii false presei!

Documentul despre care se spune ca este modificat pe 10 august 2009 este hotararea CLM 279/2009.

Revenind la "dezvaluirea" colegilor nostri, mai nimerit ar fi fost sa scrie sub ea: "Dupa cum se poate vedea, data falsificarii acestui document este 22 ianuarie 2015"! Credem asta deoarece, in ciuda faptului ca scrie ca "data crearii acestui document este 10 august 2009, cu o zi inainte de sedinta CLM in care a fost aprobata HCLM 279/2009". se vede clar ca aceasta data este 22 ianuarie 2015, aceeasi data aparand si la accesarea documentului. Este adevarat, data de 10 august 2009 apare, insa la data modificarii! Suntem invitati astfel sa credem ca un document creat si accesat la 22 ianuarie 2015 a fost modificat in 10 august 2009!

Culmea, pe baza acestui tip de informatii, Comisia de Ancheta desemnata la nivelul Primariei Braila, asa-numita "Comisie Danaila" a ajuns la aceeasi concluzie! Prin urmare, este imperios interventia de urgenta a autoritatilor pentru stabilirea adevarului, atat in dosarul politico-mediatic pe numele Simonei Draghincescu, dar si in stabilirea veridicitatii acestui tip de documente cel putin dubioase vehiculate in spatiul public pe post de dovezi solide si care, din nefericire, produc consecinte dintre cele mai grave!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>