Published On: lun, feb. 16th, 2015

Bosco Verticale, cel mai frumos zgarie-nori din lume

residenze_bosco_esterni_01Bosco Verticale, cel mai frumos zgarie-nori din lume poate fi admirat la Milano si a fost proiectat de Biroul de Arhitectura Boeri Studio. Acesta a castigat detasat in fata a peste 800 de proiecte inscrise la IHP (International Highrise Award), propunerea fiind declarata inovatia ultimilor doi ani cu acordul unanim al juriului. IHP, cel mai important premiu international pentru arhitectura cladirilor zgarie-nori se adreseaza arhitectilor si dezvoltatorilor, ale caror cladiri au cel putin 100 m inaltime si au fost finalizate in ultimii 2 ani.

Con­cep­tul acestei cladiri inalte pleaca de la ideea unei paduri desfa­surate pe inaltime, in acord cu intentia arhitectului, in incercarea de a regenera mediul si biodiversitatea. Aceasta asigura rezidentilor o performanta ambientala de exceptie, alaturi de un standard de viata la cel mai inalt nivel. Compusa din doua turnuri, cu 110 m, respectiv 80 m inaltime si o suprafata totala construita de 40 000 mp. Turnurile sunt prevazute cu 480 de arbori cu inaltime mare si medie, 250 de arbori cu dimen­siuni mici, 11 000 de plante perene si 5 000 de arbusti (in total, echivalentul a 10 000 m² de padure).

Comentarii

comentariu

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>