Published On: mar, ian. 6th, 2015

FOTO O mandrie de brailean! Andrei, venit special de la Brasov sa prinda crucea de Boboteaza

Share This
Tags

Boboteaza-2015 (13)Peste 2000 de braileni au participat, pe Faleza Dunarii, la sarbatoarea Bobotezei, unde IPS Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, a sfintit 10 tone de apa, dupa o scurta ceremonie religioasa.

La finalul slujbei de pe Esplanada, Arhiepiscopul Casian a aruncat in Dunare crucea de lemn, iar, conform traditiei, mai multi tineri au sarit in apele reci ale fluviului in incercarea de a o recupera. 

"O sa cheltui banii primiti, dar ii dau si la copiii saraci"

Boboteaza-2015 (17)Andrei Nechita, in varsta de 31 de ani, un tanar brailean stabilit de ceva vreme in Brasov, a adus crucea la mal, fiind binecuvantat de ierarhul care i-a oferit pe langa parinteasca binecuvantare si suma de 500 de lei. Totodata, Andrei a primit 500 de lei si din partea Primariei.

Tanarul este verisorul lui Bogdan Vasiliu, cel care a scos din Dunare crucea de 10 ori, ultima oara chiar anul trecut. "Traditia ramane in familie. Varul meu e Vasiliu, cel care a prins-o in toti anii. Anul acesta a lipsit si l-am inlocuit eu", a marturisit Andrei Nechita.

Boboteaza-2015 (10)Desi a participat pentru prima oara, braileanul spune ca a venit decis de la Brasov sa ia crucea, spunand ca nu o va vinde, cum a facut verisorul sau cam in toti anii: "A fost foarte rece apa, insa pe moment nu am simtit nimic. Cand am apucat crucea, atunci s-a simtit. A fost prima oara, dar am venit decis sa iau crucea. Am venit de la Brasov. Am fost in Italia, dar m-am repatriat. Crucea o tin, nu o vand. Cu ajutorul lui Dumnezeu va fi un an bun".

Despre suma de bani primita ca recompensa pentru lupta cu apele reci, tanarul care urmeaza sa se casatoreasca in acest an spune ca o va imparti cu cei aflati in saracie: "O sa cheltui banii primiti, dar ii dau si la copiii saraci. Sunt putini dar ne descurcam".

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>