Published On: mie, dec. 24th, 2014

Japonezii mananca KFC de Craciun. Nordicii alunga spiritele rele in Ajun. Vezi aici cele mai ciudate obiceiuri de Craciun

Share This
Tags

Craciun europaDaca romanii mananca sarmale si cozonac, imbodobesc bradul si merg la colindat in preajma Craciunului, japonezii, norvegienii si multi alti straini au obiceiuri dintre cele mai bizare.

In Japonia, “Tara Soarelui Rasare”, mancarea traditionala pe care o consuma locuitorii acestei tari in ziua de Craciun este puiul de la KFC. Zvonurile precum ca, mancarea traditionala de Craciun la americani este puiul prajit, i-a facut pe japonezi sa manance in ziua de Craciun la KFC. Astfel ca pentru a prinde o masa la KFC in ziua Craciunului, japonezii trebuie sa faca rezervare.

In Norvegia, locuitorii cred ca in Ajunul Craciunului spiritele rele si vrajitoarele se dezlantuiesc. Asa ca, inainte de a merge la culcare, norvegienii isi pitesc maturile din casa.

Venezuelenii, in saptamana dinaintea Craciunului, obisnuiesc sa mearga in fiecare dimineata la biserica. In Caracas, capitala Venezuelei, credinciosii si-au facut un obicei din a se deplasa pe role pana la biserica. Astfel ca, circulatia este inchisa pana la ora 8:00 pe multe drumuri din Caracas pentru ca oamenii sa ajunga in siguranta la biserica.

In Austria, Sfantul Nicolae are un dusman pe care localnicii il numesc Krampus.

Acesta este un personaj demonic care are sarcina sa-i pedepseasca, chiar inainte de Craciun, pe copiii rai, care nu au fost cuminti. In aceasta perioada, barbati imbracati in demoni cutreiera strazile cu un bici si un sac in mana urmarind sa stranga copiii rai si sa-i duca in iad.

In Catalonia, Spania, oamenii construiesc cu doua saptamani inaintea Craciunului, un personaj dintr-un trunghi de copac. Acestia ii deseneaza o fata, ii pun palarie si in cele doua saptamani pana la sosirea Craciunului il umple cu dulciuri, nuci si fructe. In ajunul Craciunului, catalonezii bat busteanul cu bete in timp ce canta colinde, pana ce toate dulciurile si fructele ies din el.

Oamenii saraci din Groenlanda mananca de Craciun piele de balena si carnea descompusa de pe o pasare arctica.

Locuitorii din Guatemala cred ca spiritele rele traiesc in colturile murdare si intunecate din casa. Asa ca, ei petrec saptamana dinaintea Craciunului curatandu-si casa. Tot gunoiul colectat este pus intr-un loc, in varf se pune un simbol al diavolului si apoi se da foc. Obiceiul a fost denumit “Arderea Diavolului” si este modalitatea prin care guatemalezii cred ca pot petrece Craciunul fara diavol.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>