Published On: lun, dec. 29th, 2014

IADUL ALB O gravida din Tataru asteapta ca senilatele sa o scoata din nameti si sa o duca la Maternitate

Share This
Tags

ZapadaUPDATE: O gravida, in varsta de 36 de ani, care se afla pe punctul de a naste, se afla in dispensarul localitatii Tataru, asistata de un medic, si asteapta ca echipele de salvatori sa intre in localitate pentru a o duce la Maternitatea din municipiul Braila.

La aceasta ora, o senilata incearca sa ajunge in Tataru, insa actiunea este ingreunata de viscolul puternic. Senilata urmeaza sa o transporte pe femeie in comuna Baraganu, de unde o asteapta o salvare pentru a o transporta la Maternitate.

 

Judetele Buzau, Vrancea si vestul judetului Braila se afla sub cod rosu de ninsoare si vant, luni, de la ora 8.30 pana la 13.00, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

In aceste zone se vor semnala intensificari ale vantului cu rafale de peste 85 – 90 km/h, ninsoare abundenta, puternic viscolita si troienita si vizibilitate redusa spre zero.

Avertizarea este valabila pana la ora 13.00, urmand ca apoi cele trei judete sa intre sub avertizare de cod portocaliu.

Meteorologii au emis o noua avertizare de cod portocaliu, valabila pentru judetele Buzau, Vrancea, Braila, Tulcea, Ialomita, Galati, Vaslui, Bacau si Prahova, in timp ce cea de cod galben a fost restransa la 15 judete din jumatatea estica si nordul tarii, pana luni la ora 18.00. Circulatia rutiera este intrerupta pe sapte tronsoane de drumuri nationale, din Buzau, Ialomita, Braila, Vrancea si Galati, din cauza ninsorii abundente si viscolului, iar pe A2 au inceput sa se formeze suluri de zapada, informeaza Centrul Infotrafic.

Tronsonul Bucuresti – Drajna din A2, toate drumurile nationale din Buzau si aproape toate din Braila, cu exceptia DN22 Braila – Galati, au fost inchise, din cauza ninsorii si vantului, informeaza Centrul Infotrafic.

Circulatia rutiera este intrerupta si pe alte tronsoane de drumuri nationale: DN2C Costesti (jud. Buzau) – Slobozia, DN2N Bogza – Dumbraveni (jud. Vrancea), DN23B Maicanesti – Ciorasti (jud. Vrancea), DN23A Gologanu – Tataranu (jud. Vrancea) si DN24D Tulucesti – Varlezi (jud. Galati).

In plus, este restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DN4 Bucuresti – Oltenita, DN1D Albesti-Paleologu – Urziceni, DN1B Albesti-Paleologu – limita judetul Buzau, DN 13A Miercurea Ciuc – Odorheiu Secuiesc, DN12A Miercurea Ciuc – Lunca de Sus, DN5B Giurgiu – Ghimpati si pe DN2(E85), in judetele Ilfov si Ialomita.

Circulatia rutiera este intrerupta pe sapte tronsoane de drumuri nationale, din Buzau, Ialomita, Braila, Vrancea si Galati, din cauza ninsorii abundente si viscolului, iar pe A2 au inceput sa se formeze suluri de zapada, informeaza Centrul Infotrafic.

Intreruperea circulatiei a fost dispusa pe: DN2B Buzau – Braila, DN22 Ramnicu Sarat – Braila, DN2C Costesti (jud. Buzau) – Slobozia, DN2N Bogza Dumbraveni (judetul Vrancea), DN23B Maicanesti – Ciorasti (Vrancea), DN23A Gologanu – Tataranu (Vrancea) si DN24D Tulucesti – Varlezi (Galati). 

Din acelasi motiv, circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone este restrictionata pe DN4 Bucuresti – Oltenita, DN1D Albesti-Paleologu – Urziceni si pe DN2(E85), in judetele Ilfov si Ialomita, iar in judetul Buzau de la limita cu Ialomita pana la intrarea in municipiul Buzau.

Pe autostrada A2 ninge viscolit pe portiunea cuprinsa intre kilometrii 12 si 86. Cu toate ca utilajele de deszapezire actioneaza permanent, in anumite zone incep sa se formeze suluri de zapada, iar soferii trebuie sa fie atenti si sa circule cu viteza redusa, se mai spune in comunicatul Infotrafic.

Centrul Infotrafic recomanda soferilor ca, inainte de a porni la drum, sa isi echipeze autovehiculele cu anvelope de iarna si sa se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, iar in timpul deplasarii, sa adapteze viteza in functie de conditiile meteo-rutiere si sa nu bruscheze comenzile autovehiculului. De asemenea, este necesar ca ei sa respecte indicatiile si recomandarile politistilor rutieri care actioneaza permanent pe arterele pe care se circula ingreunat din cauza conditiilor meteorologice si sa permita accesul utilajelor de deszapezire.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>