Published On: lun, dec. 29th, 2014

EXCLUSIV Sefa Ambulantei despre cazul gravidei de la Tataru: Lasati d’astea cu Arafat, cu PRO TV! N-am vrut sa risc

Share This
Tags

uscatu vioricaLuni, in jurul orei 04.00, Filofteia Zeca, o gravida din Rosiori, in varsta de 38 de ani, a sunat la 112 si a cerut ajutor medical, simtind ca ii vine sorocul, insa a avut de asteptat pana la ora 20.00 pentru a fi urcata intr-o ambulanta. Ambulanta care trebuia sa o transporte la Maternitatea din Braila a ramas blocata in nameti timp de 15 ore.

Jurnalistii de la Stirile PRO TV au reusit sa ajunga in Tataru, unde femeia fusese transportata pentru a astepta salvarea in casa unui asistent medical din localitate, inaintea ambulantei sau a oricaror echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

In cele din urma, dupa ce secretarul de stat Raed Arafat a intrat in direct la Stirile PRO TV, fiind intrebat despre aceasta situatie, in jurul orei 19:50, o ambulanta a SAJ Braila "a invins" nametii si a transportat-o pe gravida la Spitalul din Slobozia.

Reactia completa a medicului Viorica Uscatu, managerul SAJ Braila, atunci cand a fost intrebata de jurnalistii Infobraila daca are ceva a-si reprosa cu privire la cazul gravidei:

"Am asteptat afirmatia ca drumul va fi deszapezit. A fost o afirmatie, nu eu deblochez drumuri. Am fost si eu la Bucuresti cu un pacient, dar nu va intereseaza! Nu va intereseaza astea, va intereseaza scandalul. Va spun cu scandalul atunci. Apelul a fost facut la ora 04.00. Ambulanta s-a blocat in nameti. In tot acest timp, femeia era cu un asistent care o putea mosi, in conditii bune, la caldura. Asa este bine! Nu avea complicatii gravida. Ni s-a spus ca drumul e inchis si n-am mers. Nu am vrut sa risc. Nu eu deblochez drumuri, v-am mai spus."

(Jurnalist: Doamna Uscatu, au ajuns jurnalisti inaintea ambulantei la gravida! Cum a fost posibil? V-a sunat domnul Arafat?)

"Lasati d'astea cu Arafat. Nu ma intereseaza. Ambulanta nu putea ajunge mai devreme. Va rog sa ma intelegti si pe mine. Lasati d'astea cu PRO TV. Nu eu decretez, nu eu deschid drumuri. Domnul Arafat ne-a apreciat, a inteles, nu ne-a reprosat nimic."

(Jurnalist: Va dati demisia?)

"Va rog sa ma scuzati. O seara buna".

Din informatiile obtinute de Infobraila, gravida se afla in afara oricarui pericol.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>