Published On: vin, dec. 26th, 2014

Elevii scolii Ecaterina Teodoroiu au prezentat o sceneta la Biserica Sfantul Ioan. Brailenii aflati la slujba i-au aplaudat pe micutii actori

Share This
Tags

Elevi scerneta 4In Sfanta zi a Nasterii Mantuitorului Hristos, elevii clasei a-II-a A, de la Scoala Gimnaziala „Ecaterina Teodoroiu” Braila, coordonati de profesorul pentru invatamantul primar, Cretu Georgel au prezentat sceneta „Bradul Credincios”, tuturor persoanelor care au participat la slujba de Craciun de la Biserica Sfantul Ioan Botezatorul din Braila. Foarte frumos costumati si atenti la toate detaliile ce tineau de rolul pe care il aveau, elevii au reusit sa ii impresioneze pe cei peste 100 de credinciosi din biserica. Din momentul de deschidere al programului, in intreaga biserica s-a instalat o liniste divina, cu totii ascultau glasurile „micilor ingerasi” care incercau sa le transmita tuturor bucuria, sinceritatea si farmecul copilariei.

elevi sceneta

“Este un element de noutate pe care incerc sa il pun pe picioare in biserica. Este primul pas prin care reusesc sa ai apropii pe copii de Dumnezeu, sa ii fac sa inteleaga si partea religioasa a acestei sarbatori si sa le ofer ocazia de a-i bucura pe oameni prin lucruri mici dar de suflet. Imi doresc sa continui acest proiect si in anii urmatori si sper sa mi se alature si alti colegi care sa uneasca scoala cu biserica pentru ca doar asa putem fi siguri de reusita fiecaruia dintre elevii nostrii”, a precizat domnul profesor Cretu Georgel.

Elevi sceneta 2Micii actori au fost aplaudati si rasplatiti de catre cei doi preoti: Preot paroh Chirita Marcel si Preot coslujitor Tureatca Costache cu daruri din partea bisericii. Elevii au fost insotiti de parinti, bunici, prieteni care i-au sustinut si apreciat pentru intregul programul.

„Este prima data cand luam parte la un astfel de program, oferit de scoala bisericii. Suntem bucurosi ca ii avem printre noi pe acesti copilasi, ca ii putem asculta si aplauda pentru intreaga lor stradanie. Fie ca Dumnezeu sa ii aiba in paza pe cei mici iar domnului invatator sa ii ofere putere de munca pentru a-i pastori in continuare” a mentionat preotul Tureatca Costache.

Programul a fost apreciat de credinciosi iar domnul invatator a promis ca anul viitor va reveni cu drag la  biserica pentru a prezenta un noua sceneta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>