Published On: vin, aug. 8th, 2014

LISTA din dosarul lui Stancu. Directorul-general Concivia si alti 8 functionari din CJ, urmariti penal

Share This
Tags

stancu dnaVineri dimineata, in jurul orei 02.30, procurorii galateni au emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele sefului CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu. De asemenea, similar, au fost retinuti 24 de ore si vicele CJ, Florin Mija, dar si seful de la Achizitii Publice din CJ, Nicolae Moisiu.

Stancu este acuzat de ABUZ IN SERVICIU IN FORMA CONTINUATA SI CONFLICT DE INTERESE, iar Florin Mija si Nicolae Moisiu de ABUZ IN SERVICIU IN FORMA CONTINUATA.

Totodata, procurorii DNA au inceput urmarirea penala fata de Vasile Soare, directorul-general al CONCIVIA, firma lui Bunea Stancu pentru savarsirea infractiunii de INSTIGARE LA ABUZ IN SERVICIU IN FORMA CONTINUATA. Soare este tatal lui Adelin Soare, fost presedinte al CF Braila, echipa locala de fotbal. Si Stancic Cristian Catalin, administratorul Tancrad este urmarit penal pentru aceeasi infractiune ca si Soare.

Lista functionarilor din Consiliul Judetean, urmariti penal pentru abuz in serviciu in forma continuata:

Ghenea Georgel- consilier in cadrul Directiei Tehnice si de Gospodarire Comunala din CJ Braila

Dumitrascu Jenica- director executiv al Directiei Tehnice si de Gospodarire Comunala din CJ Braila (in anul 2009)

Puia Vasile- consilier in cadrul CJ Braila

Popescu Ionica- consilier Biroul Achizitii publice din cadrul CJ Braila

Pusca Ionel- director executiv al Directiei Tehnice si de Gospodarire Comunala din CJ Braila (in prezent) ; consilier in cadrul CJ Braila (in anul 2009)

Lista dirigintilor de santier, urmariti penal pentru abuz in serviciu:

-Bratu Camelia

-Grigore Cornel

-Ciudatu Gheorghe

Din ordonantele de retinere intocmite de procurori a reiesit ca, in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, in perioada 2009–2010, inculpatii Gheorghe Bunea Stancu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Braila (ordonator principal de credite), Mija Florin si Moisiu Nicolae si-au incalcat atributiile de serviciu, in contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achizitii publice, pentru realizarea unor obiective de interes local si judetean, organizate de Consiliul Judetean Braila. 

Acuzatiile in acest dosar sunt legate de faptul ca presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, ar fi acordat contracte pentru diferite lucrari de reabilitare a unor spatii medicale, in conditii preferentiale, unor firme in care este asociat sau pe care le controleaza, prin apropiati de-ai sai. Mija a fost ridicat de procurorii DNA dat fiind ca a fost membru in comisiile de licitatii care au desemnat drept castigatoare firmele amintite.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>