Published On: vin, aug. 29th, 2014

Fara banii de la Primarie, CF Braila poate sa moara. Avramescu: Daca sprijinul din partea autoritatilor nu se concretizeaza, din pacate situatia poate degenera

Share This
Tags

CF BRaila staff* Panzaru: "Va rog sa ne tratati ca pe o echipa nou promovata, ca o echipa renascuta" * Fara banii de la Primarie CF Braila nu are viitor *

Ape limpezi, deocamdata, la CF Braila. Echipa condusa de Alin Panzaru debuteaza sambata, 30 august, in noul sezon competitional, insa problemele, cu toate ca par rezolvate, nu sunt finalizate in totalitate. Conducerea CF Braila asteapta o finantare de la Primarie pentru a putea sa-si puna in aplicatie noul plan stategic de dezvoltare a fotbalului brailean.

In urma intalnirilor pe care conducerea CF Braila le-a avut cu autoritatile locale s-a ajuns la concretizarea unui parteneriat public – privat, in care Primaria Braila vine cu 50% din bani, iar partea privata, reprezentata de Florin Carligea, cu celelalte 50 de procente.

"In ciuda problemelor pe care le-am intampinat sezonul trecut eu ma bucur ca am incheiat aceasta etapa grea, partea de finantare fiind asigurata atunci in proportii de 80% de partea privata. Banii de la Primarie au ajuns tarziu insa ne bucuram ca administratia locala a acceptat o finantare de 470 de mii de lei, care vor fi in patru transe. In acest moment am trecut la alte discutii cu, Consiliul Local, iar daca in prima jumatate bugetul a fost asigurat in mare parte de partea privata, in partea a doua, inclusiv acum, proportia sa fie inversa. Daca sprijinul din partea autoritatilor nu se concretizeaza, din pacate situatia, stabilia in acest moment, poate degenera. In momentul actual noi o consideram stabila, dar asta nu inseamna ca nu vor aparea perturbari, care se vor datora intarzierii bugetului din partea autoritatilor locale", a precizat Valentin Avramescu, presedintele Consiliului de Administratie al CF Braila.

Ca si obiective, CF Braila si-a propus ca pe viitor sa dezvolte fotbalul brailean, incepand de la juniori pana la echipa mare.

Noua misune a celor de la CF Braila este mentinerea statutului de „echipa orasului”, oferind suporterilor si comunitatii motive de mandrie si pasiune, afirmarea ca valoare primordiala a clubului, „formarea de jucatori proprii”, impulsionarea dezvoltarii personale si profesionale a jucatorilor, depunerea tuturor eforturilor pentru a realiza performnta nationala si internationala, respectand valori ce definesc filozofia clubului.

Alte obiective ale echipei locale de fotbal: implemetarea unui program de continuitate sportiva in interiorul clubului pentru toate nivelurile de performanta, ierarhizare astfel: scoala de fotbal CF BRAILA formata din grupe de juniori C, D, E (participa la competitiile organizate de AJF Braila); academia CF BRAILA formata din grupe de juniori A, B (participa la competiiile organizate de FRF), juniori C (participa la competiile organizate de AJF Braila); CF Braila II (Liga V) – obiectiv penttru anul competitional 2014-2015, promovarea in liga a-IV0a; obiectiv pentru anul competional 2015-2016, promovarea in liga a III-a; CF BRAILA – cresterea unei echipe de seniori competitive, cu obiectiv promovarea in Liga I (3 ani), cu un puternic filon autohton; inaintarea catre autoritatea publica locala a unei propuneri de modernizare a bazelor sportive; modernizarea bazei sportive „Lacu Sarat” teren nr. 1: 68 x 105 m: gazon natural, tribuna 900 locuri, gradene 210 locuri; teren nr. 2 64 x 100 m: gazon artificial, gradene 210 locuri; teren nr. 3: 68 x 90 m: gazon natural; teren nr. 4: 40 x 60 m: gazon natural; teren nr. 5: 20 x 36 m: gazon artificial; sala de antrenamente; vestiare + anexe; spatii tehnice; spatii de cazare si masa; modernizarea Stadionului Municipal in conformitate cu regulamentele UEFA pentru sadioanele de calitate.

Alin PanzaruAlin Panzaru: Am nevoie de liniste ca sa imi fac treaba. Va rog sa ne tratati ca pe o echipa noua

Antrenorul CF Braila, Alin Panzaru, a declarat ca in momentul de fata jucatorilor li s-a asigurat o oarecare liniste si ca spera ca si Primaria sa se alature acestui proiect maret.

"Am ajuns in momentul de fata pe linia de plutire, asta pentru ca ni s-a asigurat in mare parte bugetul. Partea mea, fiindca mi s-a asigurat o oarecare liniste e cea sportiva. Deocamdata as vrea sa va rog sa ne considerati o nou promovata, o echipa renascuta. Eu ca si antrenor astept o liniste, ca sa ne putem face treaba. Din returul sezonului trecut ni s-a oferit o noua sansa. Am terminat pe primul loc in play-out, un loc bun, dar nu mi-l mai doresc. Vreau sa reusim sa ridicam capul si valoarea lotului este o speranta, poate nu o clasare in primele trei dar sper ca in primele 6 sa fim prezenti. Doresc sa am lotul valid, sa pot alinia un 11 care sa-mi dea sperante ca vom lupta de la etapa la etapa cu celelalte echipa. Nu ne consideram buturuga mica din Liga a II ci ne consideram o echipa medie spre mare, cu state vechi in Liga a II-a dar considerati-ne o echipa noua. Suntem intr-un punct in care lucrurile s-au clarificat, avem o liniste care ne permite sa ne facem treaba in conditii bune", a precizat Panzaru.

In ceea ce priveste viitorul fotbalistic, conducerea CF Braila doreste infiintarea unei scoli de fotbal care sa cuprinda 7 grupe. Obiectivele Scolii de fotbal fiind selectionarea si instruirea copiiilor pentru a fi promovati la grupele Academiei de fotbal, care la randul sau va cuprinde 3 grupe.

Echipa CF Braila 2014-2015

Antrenor Principal: Alin Panzaru

PORTARI: Cristi Mitrea, Alin Comanescu, Stefan Leu;

FUNDASI: Catalin Stanciulescu, Stefan Zaharia, Costin Ghiocel, Laurentiu Ivan, Laurentiu Petean, Cosmin Necoara, Daniel Spiridon;

MIJLOCASI: Sorin Frunza, Gabriel Gheorghe, Marcel Gheorghe, Bogdan Spataru, Gicu Iordache, Alin Radu, Alexandru Nitu, Mihai Iordache, Victor Olenic;

ATACANTI: Marius Onofras, Francis Agbleta, Emmanuel N'Digwe, Marius Dima, Stelica Nicolita, Dragos Mucuta.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>