Published On: mar, aug. 12th, 2014

EXCLUSIV Dupa 10 ani de mandat, Stancu A FOST SUSPENDAT din functie. Ordinul prefectului ajunge la Stancu in cateva ore

Share This
Tags

stancu 4Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost suspendat din functie.

La ora 16.45, Vilcu a semnat ordinul de suspendare din functie a lui Bunea Stancu. Informatia privind suspendarea lui Stancu a fost publicata de Ziarul Infobraila la ora 15.45.

Prefectul Vasilica Vilcu a semnat ordinul de suspendare din functie a lui Stancu, Tribunalul Galati trimitand sentinta penala prin care s-au dispus masurile preventive impotriva sefului CJ.

Institutia Prefectului A CONFIRMAT pentru Infobraila informatia ca, in urmatoarele ore, Vilcu va semna ordinul de suspendare.

Judecatorul Luminita Benescu, vicepresedintele Tribunalului Galati, a precizat pentru Infobraila ca a fost transmisa Institutiei Prefectului sentinta penala, precizand insa ca "sentinta nu este definitiva, ci supusa contestatiei la Curtea de Apel".

Prefectul nu asteapta hotararea Curtii de Apel Galati, motivand ca "institutia Consiliului Judetean este blocata", urmand ca in urmatoarele ore ordinul de suspendare sa ajunga la Inspectoratul de Politie al Judetului Braila pentru a fi transmis social-democratului Gheorghe Bunea Stancu.

Luni, prefectul judetului Braila, Vasilica Vilcu, a declarat pentru Infobraila ca a facut demersuri pentru ca hotararea Tribunalului Galati de arestare preventiva la domiciliu a sefului CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, sa fie transmisa Institutiei Prefectului. Vasilica Vilcu este obligata sa il suspende din functie pe social-democratul Gheorghe Bunea Stancu in termen de 48 de ore de la primirea notificarii din partea instantei.

Bunea Stancu a contestat decizia Tribunalului Galati, cerand inlocuirea masurii arestului la domiciliu cu eliberarea sub control judiciar. Curtea de Apel Galati urmeaza sa se pronunte pana la data de 16 august 2014.

Seful CJ Braila va fi suspendat pana la expirarea masurii arestarii la domiciliu. Mandatul lui Stancu va inceta de drept daca sentinta definitiva va fi cu condamnare.

Prefectul a emis un ordin similar si pentru vicepresedintele CJ, Florin Mija, aflat in arest la domiciliu.

ALIN CRISTEA

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>